Pages

ფორთოხლის კრემი


1 ჭიქა ფქვილი
2 ჭიქა შაქარი
3 ჭიქა რძე
ამ ყველაფერს ავურევთ, მიქსერით ავთქვეფავთ და ნელ ცეცხლზე მუდმივი რევის პირობებში მოვხარშოთ კრემი.

1 ფორთოხალს გავაცალოთ ცედრა, თხლად დავჭრათ და ცოტა შაქართან ერთად როდინში ვნაყოთ მანამ, სანამ არ გამოუშვებს სითხეს (ზეთს), შემდეგ ჩავდოთ ჩოპერში, დავასხათ სულ ცოტა ფორთოხლის წვენი და კარგად გავქნათ. ფორთოხლის ცედრა შევათქვიფოთ გაციებულ კრემს ვანილთან ერთად.

250 გრამი კარაქი კარგად გავთქვიფოთ და დავამატოთ აღნიშნული კრემი.

2 ცალი ფორთოხალი გავფცქვნათ, მოვაცილოთ თეთრი კანი, დავჭრათ პატარა ნაჭრებად და ავურიოთ კრემს.

http://forum.ge/?f=82&showtopic=33695527&st=1395 რთული

55 მლ. ფორთოხლის წვენი+1 ფორთოხლის ცედრა(კანი დახეხილი)+4 კვერცხის გული+1 ცალი კვერცხი+70 მლ. მშრალი თეთრი ღვინო,უნდა მოხარშო შესქელებამდე.(მე ერთ ქვაბში წყალს ვასხავ ვადუღებ(სულ უნდა დუღდეს) და მეორე ქვაბს ვდგავ შიგნით ამ კრემის მასით და ისე ვამზადებ.)გადმოდგავ და ტქვეფავ სანამ გაცივდება(ნუ აქ შეგიძლია ჩივ წყალსი დადგა და ისე უფრო მალე გაცივდება). მერე გათქვიფე 4 კვერცხის ცილა +ოდნავ შაქრის ფხვნილი(ეს უკვე შენ უნდა გადაწყვიტო რამდენად ტკბილი გინდა კრემის მასა) და პირველ მოხარშულ მასას შეათქვეფავ.
გამოდის გემრიელი და არასტანდარტული კრემი.
ასეთ ტორტს,ანუ ასეთი კრემით, შოკოლადის მოხეხვა მოუხდება.

წყარო  ბეჭდვა


საკონდიტრო ნაწარმი

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze