Pages

შოკოლადის შოკი


2 ცალი კვერცხი
1,5 შაქარი
150 გრ.კარაქი
250 მლ. ნაღები 30% არანაკლები
250 მლ. ცხიმიანი არაჯანი
70 გრ. კაკაო
0,5 პაჩკა რაზრიხლიტელი
1/4 ჩ.კ. სოდა
2-3 ს.კ. კონიაკი
180 გრ. ფქვილი

შოკოლადის მინანქარი:
100 გრ. შოკოლადი
80 მლ. ნაღები


გავთქვიფოდ გამდნარი კარაქი და შაქარი გათეთრებამდე,შევათქვიფოთ კვერცხები და დაუმატოდ დანარჩენი მასალა ცომის,გადაურიოთ ხის კოვზით(მივიღებთ სქელი არაჯნის ცომს).გადავიტანოდ ყალიბში და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 50 წუთი(მე დამჭირდა 1 საათი და 15 წუთი).გამოვიღოდ ყალიბიდან, გადაუსვათ მინანქარი,მოვაყაროთ ნიგოზი ან ნუში.

მინანქარის მომზადება:
გავაცხელოთ ნაღები(არაადუღოთ!),გადმოვდგათ ცეცხლიდან და ჩავყაროთ შოკოლადის ნატეხები,კარგად გავხსნათ და გადაუსვათ ტორტს.

1. ყალიბს უნდა ძირზე ჩაუფინოთ ცხიმ წასმული პერგამენტის ქაღალდი.
2.ცომი კარგად ამოდის ,მაგრამ გამოცხობის დაგაგრილების მერე, ცოტათი იწევს.
3.ტორტი საკმაოდ სველი გამოდის და ძალიან შოკოლადიანი

up.gif

.
4.ცხობის დროს,ანუ 50 წუთის მერე,უნდა გავსინჯოთ ჩხირით ცომი.გამომცხვარს ყვება ცოტა ცომი და გამოსაშუშს ჩხირზე თხელი სისველე ეტყობა.
5.როცა გამოცხვა ტორტის ნაპირებიც ოდნავ მოცილდა ყალიბს.

This post has been edited by rtuli on 21 Jan 2009, 01:31

მიმაგრებული სურათი (გადიდებისთვის დაუწკაპუნეთ სურათზე)

მიმაგრებული სურათი

--------------------

в тюрьме столько не сидят,сколько вы в интернете!!!

წყარო  ბეჭდვა


საკონდიტრო ნაწარმი

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze