Pages

კრემა პასტიჩერა


800 გრამი რძე
200 გრამი ნაღები
300 გრამი კვერცხის გული (ასევე 1 ლიტრ რძეზე შეიზლება გამოყენებული იყოს 150 გრამო კვერცხის გულიც მინიმუმი და მაქსიმუმი 400 გრამი სურვლის მიხედვით რამდენად კვერცხით დატვირთული გინდა)
300 გრამი შაქარი
35 გრამი სიმიდის სახამებელი
35 გრამი ბრინჯის სახამებელი თუ ამ უკანსაკნელზე ხელი მიგიწვდება არაჩვეულებრივ გემოს ანიჭებს კრემს ნუ თუ არა მაშინ იხმარე მხოლოდ სიმიდის სახამებელი 60 - 65 გრამი
ვანილი
რძე + ნაღები მოვათავსოთ ქვაბში და და დავდგთ ცეცხლზე. გულები და შაქარი ავთქვიფოთ კარგად. მერე დავამატოთ სიმინდის სა ბრინჯის სახამებელი .
რძე რომ დუღილს დაიწყებს . დავუმატოთ კვერცხისგულებიანი მასა.არ უდნა მორევა. დავდგათ მაღალ ცეცხლზე
როდესაც რძეის დუღილის ბუშტკები დაიწყებს კვერცხის მასის დარღვევას მოვურიოთ სწრაფად გავხადოთ ერთიანი მასა და გადმოვდგათ ცეცხლიდან. არ დაკურკუშალავდება რადდგაან რძე არ მისცემს ამის საშუალებას არ აიკუწება კვერცხი რადგან შაქარი აქვს და საქარი ზლიერი ანიტიკუაგულანტია მოვათავსოთ შუშის (ან რაიმე სხვა ) კონტერნიტორში დავაფაროთ გამჭირვალე ცელოფანი ისე რომ ეხებოდეს კრემის ზედაპირს .(რომ არ მოიხმოს თავი რომ არ ეხებოდეს და ისე ქონდეს გადაფარებული გაიკეთებს წყლის წვეთებს რაც მე რე გაგიტხელებს კრემს) დაეგრევე საყინულეში. უნდა გაცივდეს სწრაფად
არვითარ შემთხვევაში ოთახის ტემპერატურაზე. (ეს მინშვნელოვანია) ასეთი სწრაფი ტემპერატურის ვარდნით არ წარმოიქმნება კრისტალები კრემის შიგნით
მე მაგალითად ამ კერმს მერე ვურვ ცალკე კარგად ათქვეფილ ნაღებს. კერმა პასტიცერას + ატქვეფილი ნაღები ამ კერმს ქვია კრემა დიპლომატიკა . და ვაკეთებ ასე ნაღებს ვათავსებ ასათქვეფ ჯამში და ვდებ მაცივარში ჯამიანდ (ცივი კარგად იტქვიფება )მერე ავტქვიფავ. კერმა პასტიცერას ერთ ნაწილს შევათბობ და დავამატებ ჟელეს დამბალ პურცელს კარგად გაწურულს (რადგან ჯერე მხოლოდ ტბილზე რეაგირებს ) და მერე ავურევ ორივე ნაწილს ერთმანეთში მერე უკვე ვუმატებ ატქვეფილ ნაღებს . ვიღებ ცოტა ნაღებს და ვურევ კრემს რომ დაახლობით ერთ კონსისტენციამდე მივიყავნო მერე უკვერ ვიწყებ პორციბეად შერევას დაბლიდან მაღლა რევით (არანაირი მიქსერი)
ის ცოტა რაც კერმა პასტიჩერას დაუმატე მოგცემს ნაზ კონსისტენიციას და კრემს მერე ბევრი რევა აღარ უნდა რომ შეურიო ნაღები და ასე კიდე ნაღები არ დაიშლება

წყარო  ბეჭდვა


საკონდიტრო ნაწარმი

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze