Pages

ტორტი :ლიმონჩელო: orchidea


საჭიროა
ბისკვიტი:
200გრ. კარაქი
1 ჭ. შაქარი( ჭიქა 250გრ.)
3 კვერცხი
1ჭ. გაწურული მაწონი ან არაჟანი (მე მაწონი მქონდა) ჭიქა არის 200გრ.
1,5 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი
2 ჭიქაზე ოდნავ მეტი ფქვილი (ჭიქა 250 გრ.)
1ლიმონის ცედრა და 1 ს.კ. ლიმნის წვენი
ვანილი(მე მქონდა ლიმნის არომატით)


კრემი:

500 მლ რძე
2 კვერცხის გული
1 ჭ. შაქარი
3 ს.კ. სახამებელი
1 ლიმონის ცედრა
ვანილი
1-2 ს.კ. ლიმნის წვენი
250 მლ. ასათქვეფი ნაღები (ეს შეგიძლიათ კარაქით ჩაანაცვლოთ-200 გრ.)
მომზადება : დარბილებული კარაქი ათქვიფეღ კარგად და დაუმათეთ შაქარი ამის ემდეგ სათითაოდ შეათქვიფეთ კვერცხი ,მერე დაუმატეთ მაწონი და ვანილი და ხის კოვზით შეურიეთ ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად. გამოაცხვეთ 180-190 გრ. 40-45 წ.მზა ბისკვიტი გააგრილეთ და გაჭერით შუაზე
კრემი
რძეს მოაკელით 1ჭ. და გახსენით ამ რძეში სახამებელი .დანარჩენ რძეს კი დაუმათეთ კვერცხის გულები +შაქარი +ვანილი +ცედრა ლიმონის ამოურიეტ ამ ყველაფერს და დადგით დაბალ ცეცხლზე რომ კარგად გაცხელდება ჩაასხით ეს ცივი რძე სახამებლიანი (როგორც კისელს რომ ვაკეთებთ) რომ წამოდუღდება გადმოვდგათ და ცხლს დავასხათ ლიმონის წვენი და მოურიოთ. კრემი რომ გაგრილდება შეურიოთ ათქვეფილი ნაღები
აწყობა: ბისკვიტი გაჭერიტ შუაზე და დანამეთ შაქრიან -ლიქიორიან წყლით(მე ფორტოხლის ლიქიორი მქონდა) წაუსვიტ კრემი, დააფარეთ მეორე ფენა კიდევ დანამეთ და გადაუსვით კრემი. მორთეთ სურვილისამებრ.

წყარო  ბეჭდვა


საკონდიტრო ნაწარმი

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze