Pages

მაყვლის ყავის ჩიზ ქეიქი


შტრეიზელი(კროშკა):

50გრ.ფქვილი

70გრ. შაქარი

0,5 ჩ.კ.დარიჩინი(შეგიძლიათ ამოიღოთ)

60გრ.კარაქი

შიგთავსი:

230გრ.კრემ ჩიზი  შეიძლება შევცვალოთ ნიკორას 20% ხაჭო  50/50 20%არაჟანთან ერთად

50გრ.შაქარი

1 ცალი დიდი ზომის კვერცხი

ვანილი

1 ს.კ.ფქვილი

1 ს.კ.ლიმონის ცედრა

ცომისთვის:

130გრ.ფქვილი

1ჩ.კ. გამაფხვიერებელი

მწიკვი მარილი

60გრ.კარაქი

100გრ.შაქარი

1 ცალი კვერცხი დიდი ზომის

ვანილი

80მლ.რძე

1 ჩ.ჭ.მაყვალი
მომზადების წესი

მოვამზადოთ შტრეიზელი,ყველა ინგრიდიენტი აურიოთ ერთმანეთში ჩანგლით და მივიღებთ ფხვიერ მასას. შევდგათ მაცივარში.

მოვამზადოთ ცომი:

გავთქვიფოთ შაქარი და კარაქი და სევათქვიფოთ კვერცხი.ფქვილი,გამაფხვიერებელი,მარილი ,ვანილი აურიოტ ერტმანეთსი და კვერცხიან მასას რძესტან რიგრიგობით ცავანაცვლოთ,თან აურიოთ.ანუ ჯერ ფქვილის ნაწილი,მერე რძის ნაწილი და აშ.,დავასრულოთ უნდა ფქვილით!

ჩავაფინოთ პერგამენტის ქაღალდი 24 სმ. დიამეტრის ყალიბსი და გადავიტანოთ ცომი,ისე გავანაწილოთ რომ ნაპირებზე მეტი მასა იყოს ცომის.

მოვამზადოთ შიგთავსი:

გავთქვიფოთ მიქსერით ყველა ინგრიდიენტი,მაყვლის გარდა და გადავიტანოთ ცომის მასაზე,თანაბრად გავანაწილოთ(ფაკტიურად ცომის ნაპირები ცოტათი მაღლა უნდა იყოს).

ზემოდან გავანაწილოთ მაყვალი და ბოლოს მოვაყაროთ შტრეიზელი.

გამოვაცხოთ ცხელ რუმელში 180 გრადუსზე 50 მაქსიმუმ 60 წუთის განმავლობაში...გაუსინჯოთ ცხობის 45 წუტზე ცომის ნაპირის ფერი,თუ ღია ყავისფერი გახდა გამოვრთოთ რუმელი და ნამცხვარი შევაგრილოთ.

წყარო  ბეჭდვა


საკონდიტრო ნაწარმი

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze