Pages

ლიმონის და მსხლის კექსი


2 ცალი კვერცხი

150გრ. შაქარი

150გრ.კარაქი(გამდნარი)

160გრ.ფქვილი

1ჩ.კ. გამაფხვიერებელი

1ცალი ლიმონის ცედრა

½ ლიმონის წვენი

2 ცალი მსხალი(საშვალო ზომის)
მომზადების წესი

გავთქვიფოთ შაქარი და კვერცხები გათეტრებამდე,დავამატოთ გამდნარი კარაქი და კარგათ გავთქვიფოთ.დავამატოთ ლიმონის წვენი და ცედრა,დავაცრათ ფქვილის და გამაფხვიერებლის ნარევი,მოურიოთ მასას და ბოლოს დავამატოთ თხლად დაჭრილი მსხლის ნაჭრები(კანგაცლილი).

გადავიტანოთ ყალიბში და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 30-40 წუთის განმავლობაში.ხის ცხირით გაუსინჯოთ გული ,თუ მზად არის კექსი გამოვიღოტ ღუმელიდან და 10 წუტის მერე ფრთხილად ამოვიღოთ ყალიბიდან.

გაციებულ კექსს მოვაყაროთ შაქრის პუდრი

წყარო  ბეჭდვა


საკონდიტრო ნაწარმი

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze