Pages

BOCA NEGRA


6 ცალი წიწაკა ( საერთოდ ჩიპოტლე უნდა მაგრამ კარგი წითელი ცხარე წიწაკაც წავა) თესლგაცლილი წმინდად დაჭერით ან გაატარეთ მანქანაში
ერთი დიდი ფორთოხალის წვენი დადგით ცეცხლზე + 1 ჭ. შაქარი, როცა შაქარი გალღვება + 300 გრ. დატეხილი შოკოლადი. ვაცალოთ შოკოლადს გადნეს და დავამატოთ 150 გრ. კარაქი და გადმოვდგათ + 1 სირცა ალკოჰოლი (ბურბონი უხდება, მაგრამ სხვაც წავა)
4 კვერცხი ავთქვიფოთ და შოკოლადის მასაში დავუმატოთ და თან ენერგიულად უნდა ურიოთ რომ თანაბრად განაწილდეს. ახლა უკვე დავუმატოთ დაკეპილი წიწაკა + 4 კოვზი ფქვილი და ცოტა მარილიც.

ცხიმწასმულ ფორმაში ( შეგიძლიათ ცალკე სუფლეს ფორმებში) გავანაწილოთ და 150 გრად-ზე გამოვაცხოთ. დაახლოებით 1 სთ დასჭირდება.

user posted image

ფორმა ბოლომდე არ ამოავსოთ - ცხობაში საგრძნობლად იმატებს.
ძალიან უხდება ვანილის ან თხილის ნაყინი ...

ახლა კი როგორ შეიძლება გაფორმდეს ... მაგალიტად ტორტის ფორმაში გამომცხვარი "პირშავი" ჟოლოს კონფიტურით ცოცხალი ჟოლოებითა, "გოზინაყის" (შაქარის კარამელში მოხალული ნიგოზი, ან თხილი, ან არაქისი, ან ... ) გულით და კრემით ან ნაყინით ...
გამომცხვარი ფორმიდან ამოჭერით რაიმე ფორმა, მაგალითად გული, ვარსკვლავი ... ასეთივე ფორმაზე ამოჭერით "გოზინაყი"...

user posted image

წყარო  ბეჭდვა


საკონდიტრო ნაწარმი

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze