Pages

მაფინები


2ჭ. ფქვილი
1,5 ჭ. შაქრის ფხვნილი
1,5ჩ.კ.გამაფხვიერებელი(baking powder)
0.5ჩ.კ.მარილი

1ც.კვერცხი
1ჭ.კეფირი ან თხელი მაწონი  იოგურტი
50გრ. კარაქი
1ჭ. ჟოლო(მოცვი, დაჭრილი მარწყვი, მოკლედ კენკრა გემოვნებით)
მშრალი ინგრადიენტები ავურიოთ ერთად.
კარაქი ავთქვიფოთ+კვერცხი+მაწონი+ვანილი გემოვნებით.
დავამატოთ ფქვილი(მშრალი ინგრედიენტები) კოვზით,
ბოლოს ნაზად ავურიოთ კენკრა.

ჩავდოთ ცხიმწასმულ ფორმებში(თუ ქაღალდს გამოიყენებთ ცხიმი აღარ არის საჭირო)ისე, რომ შეივსოს2/3

ცხვება 425F=220გრ. -ზე 18-20წთ-ი

გამოდის დაახლოებით 18ცალი

შოკოლადის მაფინები ბეზეს ქუდით
http://forum.ge/?f=82&showtopic=34203192&st=780            

ცომი;
90გრ.გამღვალი შოკოლადი
1ჭ. ფქვილი
0.5ჩ.კ. სოდა
0.5ჩ.კ. გამაფხვიერებელი
მარილი მწიკვი
115 გრ. კარაქი
1ჭ. შაქარი
2 ცალი დიდი ზომის კვერცხი
ვანილი
0.5 ჭ. სქელი არაჟანი
1/4 ჭ.წყალი
ბეზე:
3 ცალი კვერცხის ცილა
1 3/4 ჭ.შაქარი
1/4 ჭ. წყალი
ვანილი
ამოსავლებად ზემოდან -300გრ. შოკოლადი
3 ს.კ. ზეთი

მომზადება:
ყველაფერი უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის
კარაქი გავთქვიფოთ გათეთრებამდე კარგაD შეურიოთ შაქარი ,გავთქვიფოთდავამატოდ დამდნარი შოკოლადი და სათითაოდ შევათქვიფოთ კვერცხი.
მერე ვანილი +არაჟანი და ფქვილის 1/2 რაოდენობა ,რომელსიც უკვე არის გარეული სოდა და გამაფხვიერებელი. ამის შსემდეგ დავასხათ წყალი და დანარცენი ფქვილი შევაზილოთ. გავანაწილოთ ფორმებსი და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე -20წ. ცომი ბოლომდე არ შეავსოტ ფორმებში. გამოცხობის შმდეგ არ სესინდეთ ქუდს არ იკეთებს ზემოდან ანუ არის გადასწორებული კექსი.
ეხლა ბეზე: ქვაბსი ჩაყარეთ შაქარი და დაასხით წყალი დადგით ცეცხლზე . რომ წამოდუღდება პარალელურად დაიწყეტ ცილების ამოყვანა . ცილები თქვიფეთ მაგარ ღრუბლამდე .ეს სიროფი სადღაც 4-5 წ. დუღილის შემდეგ ჩაასხით წვრილ ნაკადად ამოყვანილ ბეზეში თან განუწყვეტლივ თქვიფეთ ასე ბეზეს გაცივებამდე. ეს ბეზე ჩადეთ საკონდიტრო პარკსი და გაუკეთეთ მრგვალი ფორმა (ტრუბკა) და დასვით ზემოდან კექსებსე სპირალივიტ ქუდი.
user posted image
                    

წყარო  ბეჭდვა


საკონდიტრო ნაწარმი

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze