Pages

ალუბლის ტორტი Schwarzwalder Kirshtorte -


Schwarzwalder Kirschtorte
ცომისთვის:
1/5 ფილა შავი შოკოლადი
4 კვერცხი
4 ს/კ ცხელი წყალი
150 გ. შაქარი
1 პაკეტი ვანილი
75 გ. ფქვილი
75 გ. წმინდად დაფქული სიმინდის ფქვილი
2 არასავსე ჩ/კ ბაქპულვერი

შიგთავსი:
1,5 კგ. ალუბალი
250 გ. შაქარი
3 ს/კ ე.წ. "ვიშნოვკა"
30 გ. წმინდად დაფქული სიმინდის ფქვილი

2 შიგთავსი :
1/2 ლ. გათქვეფილი ნაღები
15 გ. ჟელატინი
5 ს/კ "ვიშნოვკა"
150 გ. შაქრის პუდრა

მოსართავად:
1/2 შავი შოკოლადი
16 ალუბალი

შოკოლადი გავადნოთ.
გავთქვიფოთ ცილა.
კვერცხის გული ავურიოთ ცხელ წყალთან, ვანილთან და შაქართან ერთად, დავუმატოთ გამდნარი შოკოლადი, ნელა ავურიოთ გათქვეფილი ცილა, დავუმატოთ ერთმანეთში არეული ფქვილი, სიმინდის ფქვილი და ბაქპულვერი.
გაზქურა გავაცხელოთ დაბალ შაშუალოზე დაბალ ტემპერატურაზე.
ტორტის ფორმას ჩავუფინოთ ცხიმწასმული ქაღალდი მხოლოდ ძირზე, ჩავდოთ ცომი და დაახლოებით30-40 წუთი ვაცხოთ.
რომ გამოცხვება, გავაციოთ და სამ ტოლ ნაწილად გავჭრათ.

ალუბალს გავაცალოთ კურკა, მსუბუქად დავშაქროთ და დავდგათ. წვენს რომ გაუშვებს, წვენი ამოვიღოთ, დავუმატოთ "ვიშნოვკა", სიმინდის ფქვილი და წამოვადუღოთ, შემდეგ ალუბლები ჩავყაროთ შიგნით, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაციოთ.

ჟელატინი დავალბოთ.
ნაღები კარგად გავთქვიფოთ.
შაქრის პუდრა და "ვიშნოვკა" ავურიოთ.
ჟელატინი წამოვადუღოთ და წვრილი ნაკადით ნაღებს შევათქვიფოთ, შემდეგ მაცივარში შევდგათ, სანამ ნაღები არ შესქელდება კარგად.

დავნამოთ ბისკვიტის პირველიფენა, დავაწყოთ ალუბლები, დავადოთ კრემი, ზემოდან დავადოთ მეორე ფენა და ასე გავაგრძელოთ...
გარშემო ტორტს წავუსვათ კრემი, მოვრთათ ალუბლებით და შავი შოკოლადით.
* * *

 
 

წყარო  ბეჭდვა


საკონდიტრო ნაწარმი

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze