Pages

Schwarzwalder Kirshtorteს მეორე ვარიანტი


ჩემი რეცეპტის წყაროა ფრანგული ლარუსის კულინარიული ენციკლოპედია.რეცეპტი გამოცდილია

165გ კარაქი
6 კვერცხი
500გ შაქარი
60გ ფქვილი
80გ კაკაო
3ს.კ ალუბლის ლიქიორი ან ალუბლის არაყი
750გ ნაღები
500გ უკურკო ალუბალი
200-250გ შავი სოკოლადი
ვანილი

ავთქვიფოთ კვერცხი ვანილი და 240გ შაქარი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, შევურიოთ ფქვილი და კაკაო, შემდეგ 150გ გამდნარი კარაქი ნელ-ნელა.ეს მასა უნდა გავყოთ სამად და გამოვაცხოთ 190 გრადუსზე 15 სმ დიამეტრის მქონე ფორმაში 15 წთ.(ან ერთად გამოვაცხოთ და მერე სუაზე გავჭრათ სამად)გამოცხობიდან 5 წთ-ის მერე გადმოვიღოთ ფორმიდან


ავადუღოთ 180გშაქარი და 250გ წყალი, 5წთ-ით ჩავყაროთ ალუბლები, ამოვიღოთ დავწუროთ და ამ სიროფს დავამატოთ 2ს.კ ალუბლის ლიქიორი.დავჩხვლიტოთ ფირფიტების ზედაპირი და დავნამოთ ამ სიროპით.
ცივი ნაღები ავთქვიფოთ კრემის კონსისტენციამდე+80გ შაქარი+დარჩენილი ლიქიორი

პირველ ფირფიტას ვუსვამთ კრემს, ვაყრით ალუბალს, ვადებთ მეორე ფირფიტას+კრემი+ალუბალი.ასევე მესამეც ძემოდან და გვერდებზე კრემსვუსვამთ და ვრთავთ ალუბლებით და შავი შოკოლადის ნაფხვენებით

გემრიელად მიირთვი

BLACK FOREST http://www.perfectcook.org/index.php?option=com_rapidrecipe&page=viewrecipe&recipe_id=612&Itemid=55

მასალა ბისკვიტისთვის:
125გრ. შაქარი
125გრ. ფქვილი
5კვერცხი
30გრ. კაკაო

მასალა სიროფისთვის:
150გრ. შაქარი
150გრ. წყალი
120გრ. kirsch ან rum
მასალა შიგთავსისთვის:
600გრ. ნაღები
60გრ. შაქრის პუდრა
200გრ. ბალი კონსერვის
100გრ. kirsch
100გრ. კუვერტურ შოკოლადი გახეხილი
მომზადების წესი
ვთქვიფავთ კვერცხებს შაქართან ერთად გათეთრებამდე. გაცრილ ფქვილს და კაკაოს ნელ-ნელა ვამატებთ თან ვურევთ კოვზით. მოვათავსებთ მიღებულ მასას გრძელ ან მრგვალ ფორმაში 20-25სმ კარაქ წასმულ და ფქვილ მოყრილ და უკვე გახურებულ ღუმელში 170o C 20'.
რამოდენიმე საათში კარგად რომ გაცივდება ბისკვიტი გავჭრით 3 ან 4 თანაბარ ფენებად.მოვამზადებთ სიროფს.
მიქსერში ვთქვიფავთ ნაღებს(კარგად ცივი უნდა იყოს) შაქრის პუდრასთან ერთად სანამ კარგად არ გასქელდება (კარაქივით არა).
ბისკვიტის ერთ ფენას ვდებთ თეფშზე ფუნჯით ვნამავთ სიროფით მერე ვუსმევთ ნაწილ ნაღების კრემს და ნაწილ გაწურულ ბალს (1საათით გაჩერებულ kirsch_ში) მოვაყრით ზემოდან.მეორე ფენაზე იგივეს ვიმეორებთ.
ბოლო ფენას რომ დავადებთ დავნამავთ სიროფით წავუსმევთ დარჩენილ ცოტა კრემს გცერდებზეც მოვუსმევთ და ხელითვე შემოვატარებთ გახეხილ შოკოლადს და ზემოდანაც მოვაყრით.
მოვრთავთ როგორც გაგვეხარდება.


--------------------

,,დუმილს ნუ დაარღვევ ან თქვი რამე დუმილს რომ სჯობდეს"

წყარო  ბეჭდვა


საკონდიტრო ნაწარმი

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze