Pages

ლელანგოები


 ჰაეროვანი პეჩენიის რეცეპტს

ყავის ელექტროსაფქვავი სამჯერ აავსეთ შაქრით და დაფქვით

250 გრამი მარგარინი უსტამი დანით ჩათალეთ თასში, დაუმატეთ სამი ჭიქა ფქვილი და ხელით ერთმანეტშ აურიეთ.
ცალკე თასში მოათავსეთ სამი წინასწარ ჩაციებული კვერცხი და მიქსერით კარგად ამოიყვანეთ,ნელ-ნელა შეურიეთ შაქრის პუდრა, ცოტა მოიტოვეთ.
დაუმატეთ სოდა ძმრით და ნახევარი ქილა მაწონი, ჩაასხით რომის ან ნუშის წვეთები
ნელ-ნელა შეურიეთ ერთმანეთში აზელილი მარგარინი და ფქვილი
მიქსერის გარეშე დაუმატეს კიდევ ცოტა ფქვილი, და ასევე ფქვილიანი ხელებით დაამრგვალეთ
გამოაცხვეთ 270 გრადუსზე
მოაყარეთ მონარჩენი შაქრის პუდრა

ასეთი ტექნოლოგიით უფრო ჰაეროვანი და ხრაშუნა გამოდის......

მე-2 ვარიანტი http://forum.ge/?f=82&showtopic=34069529&st=270

2 ჩ.ჭ.ფქვილი
2-3ს.კ.შაქარი
1,5ჩ.კ. გამაფხვიერებელი
1/4ჩ.კ.მარილი
11ოგრ.კარაქი
1ცალი კვერცხი
120მლ.რძე
0,5 ჩ.ჭ.შოკოლადის წვეთები

მოზილე ცომი და გაშალე ფქვილ მოყრილ მაგიდაზე ,დაახლოებით 2 თითის სისქის და გომოჭერი ნამცხვრები.გამოაცხე 200გრადუსზე 15-20 წუთის განმავლობაში.
(ცომი ნაზი რბილი უნდა გამოგივიდეს,ოღონდ ხელებზე ზალიან არგეკრობოდეს).
ზემოდან მოასხი ლიმონის გლაზური 100გრ.შაქრის ფხვნილი+ლიმონის წვენი იმდენი რომ,როცა გათქვეფავ გამოგივიდეს ბლინების სისქის მასა.
მოასხი თხელი ზოლებივით კოვზის მეშვეობით.

მე-3 ვარიანტი

200 გრ. კარაქი ან მარგარინი
150 გრ შაქარი
2 კვერცხი
1,5 ჭიქა ჰერკულესი (ნაზი) იგივე 150 გრ.
2 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი. ან 1 ჩ.კ. სოდა+ძმარი.
150-200 გრ ფქვილი.
მე ვამატებ ქიშმიშს და მსხვილად დაჭრილ ნიგოზს. 0,5 და 0,5 ჭიქას.

მე–4 ვარიანტი http://forum.ge/?f=82&showtopic=34108380&st=120 rtuli 

ლელანგო შოკოლადით;
ორთქლზე გავადნოთ 300 გრ შოკოლადი 50 გრ კარაქთან ერთად, 2 კვერცხი და 2 ს/ კ შაქარი გავთქვიფოთ,გოგლომოგლს დავუმატოთ 150 გრ დაფქვეული ნიგოზი, ლიქიორი 2 ს/კ , გამაფხვიერებელი ჩ/კ -ს მესამედი, გამზადებული შოკოლადიანი მასა . ფქვილი იმდენი << nutella>>-ს კონსისტენცია რომ მიიღოს . ეს მასა საყინულეში გავაჩეროთ 30 წთ. რის შემდეგაც ვაკეთებთ პატარა ბურთებს. ბურთებს ვავლებთ ჯერ შაქარში, შემდეგ პუდრაში, ვაცხობთ 180 გრ- ზე 10 წთ

 http://kuking.net/my/viewtopic.php?p=470994#470994 

Шоколадное печенье "Трюфель" Ayn
на 40 штук

200 гр шоколада, порезать
90 гр (6 ст л) не солёного сливочного масла
110 гр (1/2 чашки) мелкого сахара
щепотка соли
3 яйца
1 ч л ванильной эссенции
200 гр (1 1/2 чашки) муки
25 гр (1/4 чашки) не сладкого какао порошка
1/2 ч л пекарского порошка
3/4 чашки сахарной пудры

В небольшой кастрюльке с толстым дном растопить масло и шоколад на слабом огне до однородной массы, постоянно помешивая. Снять с огня, добавить сахар, и хорошо перемешать до растворения сахара.Добавить яйца, по одному и хорошо взбить миксером после каждого. Добавить ваниль.
Просеять муку, какао-порошок, соль и пекарский порошок в шоколадную смесь и хорошо перемешать. Накрыть миску плёнкой и поставить в холодильник на один час для застывания теста.
Прогреть духовку до 160°C/325°F.
Застелить протвень пергаментной бумагой или смазать растительным маслом.

Насыпать сахарную пудру в небольшую миску. Чайной ложкой отщипнуть немного теста и ладонями скатать его в шарик размером 2.5 см (1-inch). Положить шарики, по одному, в сахарную пудру и хорошо обвалять, печенье должно быть покрыто плотным слоем пудры. Выложить на противень на расстоянии 4 см.
Выпекать 10-15 минут (при выпечке печенье потрескается).
Готовое печенье остудить на противне 2 минуты, затем перенести на решётку до полного остывания.
Хранить в закрытой посуде.

faustinas ფორთოხლისა და ნუშის პეჩენია http://forum.ge/?f=82&showtopic=34069529&st=465

150 /200 გრ გატარებული ნუში
90 გრ კარაქი
100 გრ შაქარი
3 კვერცხი
ვანილი
220 გრ ფქვილი
1 დიდი ან 2 პატარა ფორთოხალი
1/2 გამაფხვიერებელი
შქრის პუდრა

ფორთოხლის კანი ჩავხეხოთ ჭურჭელში + გატარებული ნუში + კვერცხი + შაქარი + გამდნარი კარაქი, კარგად ავურით, სანამ ერთი მასა არ იქნება და დავამატოთ გაცრილი ფქვილი + გამაფხვიერებელი . ერთი მასა რომ იქნება გავაჩეროთ 2/3 საათით მაცივარშ ან ნახევარი საათ საყინულეში .
გამოვიღოთ, სათითაოდ დავამგვრალოთ და ამოვავლოთ ბევრ შაქრის ფხვნილში. გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე.
 ძალიან მალე ცხვება :) და უგემრიელესია :) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=441319395892100&set=a.135523913138318.20063.100000421302667&type=1&theater
.

ნუშის პეჩენია  http://forum.ge/?showtopic=34203192&f=&st=165&#entry23692846 faustina


 3კვერცხის გული
 125 გ დარბილებული კარაქი
 ვანილი
 150 გ შაქარი
 225 გ ფქვილი
 150 გ ან რამდენის ცასჭირდება , გატარებული ნუში

ამათ ყველაფერს ვურევთ ერთად, უნდა მივიღოთ ერთიანი მასა, , 2-3 ნაწილად გავყოთ, ცილინდრივით გავაკეთოთ, ანუ როგორც ფოტოზეა, ისე, ამოვავლოთ ნუსსში და გადავახვიოთ ფრთხილად ცელოფანში, შევინახოთ მაცივარში სანამ ცოტა არ გამაგრდება, ან საყინულეში რამოდენიმე წუთი.
შემდეგ გამოვიღოთ დავჭრათ და წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 180 გრ, გამოვაცხოთ, სანამ ცოტა არ შეწითლდება..
რომ გამოვიღებთ გაზქურიდან, ცოტახანო დავტოვოთ ჯარონაზე , შემდეგ კი მოვათავსოთ სასურველ ჭურჭელშ

წყარო  ბეჭდვა


საკონდიტრო ნაწარმი

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze