Pages

ტრუფების ფრანგული (ანუ ნამდვილი) რეცეპტი


6 ულუფა

250 გ შავი შოკოლადი;
150 გ კარაქი 
200 გ შაქრის ფხვნილი
70 გ რძე
2 ს. კოვზი ამარეტო (ან სხვა ლიქიორი)
კაკაოს ფქვილი

მომზადება

რძეს დავამატოთ შაქარი და ავადუღოთ მორევით.
გადმოვდგათ ცეცხლიდან და დვამატოთ კარაქი.
დავადანოთ შოკოლადი და შევურიოთ ჯერ ისევ ცხელ რძე-კარაქის ვაჟინს. თან ვზილოთ და თან დავამატოთ ლიქიორი.
მიღებული მასა დავასხათ მარჩხ ჭურჭელში (დაახლოებით 3 სმ-ის სიქეზე) და ორი საათით შევდგათ მაცივარში.
მაცივრიდან გამოვიღოთ და ხელისგულებით გავაკეთოთ პატარა ბურთულები.
მიღებული ბურთულები ამოვგანგლოთ კაკოს ფქვილში.
მოვაცილოთ ჭარბი კაკაო და მივირთვათ.
ტრიუფელები: (forumis)

500გრ. შაქრის პუდრი
200გრ. კარაქი
50გრ. კაკაო
200გრ. რძის ფხვნილი

აურიოთ რძის ფხვნილი+კაკაო,მოვაკლოთ 3-4 კოვზი(ამოსაგუნდავებლად).
გავთქვიფოთ კარაქი+შაქრის პუდრი.
ეს ორი მასა სევაერთოდ და მოვზილოთ.
შეიძლება ცოტა კარაქის დამატება მოგიწიოთsmile.gif
მივცეთ მოგრძო ფორმა(ძეხვივით),მოვაჭრათ ნაჭრები და მივცეთ ტრიუფელის ფორმა,ამოვაგუნდაოთ რძის+კაკაოს ფხვნილში.

შევდოთ საყინულეში 40 წუთით, მერე შეიძლება გადაიტანოთ თეფშზე და მიირთვათ.

http://forum.ge/?f=82&showtopic=34200905&st=150
125 გრ.პეჩენია დავაბლენდეროთ+125გრ.შავი შოკოლადი +2.ს.კ/კარაქი გამდნარი+1ს.კ.რომი+1 ს.კ. კაკაო+ 100გრ
თხილი ან კაკალი დაფქული.
გავაკეთოთ ბურთები და შუაში ჩაუდოთ დასპირტული ალუბალი ან ჩვეულებრივი.ამოვავლოთ კაკაოში.
გამოდის 16 ცალი.

შოკოლადიანიები კი ასეთია: გავატარე 100გრ.კურაგა+100გრ.შავი ქლიავის ჩირი.(ოღონდ წინასწარ ჩამბალი რომში ან სულაც ფორთოხლის წვენში)
+100გრ.წვრილად დაჭრლი კაკალი ან თხილი+1-2 ს.კ. თაფლი,გავაკეთე ბურთები და ამოვავლე გამდნარ შოკოლადში.
და კიდევ მთელ ჩირებში შეგიძლიათ გაახვიოთ კაკალი ,თხილი,ნუში და ამოავლოთ შოკოლადში

http://forum.ge/?f=82&showtopic=34200905&st=135 n.j.
200 გ შავი შოკოლადი მინიმუმ70%იანი
200 გ თეთრი შოკოლადი
20 გ კარაქი
100-120 მლ ცხიმიანი ნაღები
4 ს.კ ვისკი
კაკაო ან დაფქული თხილი ამოსავლებად
მომზადების წესი
ყველა ინგრედიენტი, ვისკის გარდა, მოათავსეთ თასში და გაადნეთ ორთქლზე. კარგად აურიეთ რომ მიიღოთ ერთგვაროვანი, პრიალა მასა.მე აქ 2 ჩ.კ კაკაოც დავამატე.
გადმოიღეთ ორთქლიდან და შეაგრილეთ, დაამატეთ ვისკი და ისევ კარგად მოურიეთ. გააციეტ და შედგით მაცივარში 1 ღამით.
შემდეგ გააკეთეთ პატარა გუნდები და ამოავლეთ კაკაოში ან თხილის ნაფხვენში.
მე ტრიუფელების ნაწილს გულში მურაბიდან ამოღებული უკურკო ალუბალი ჩავუდე და კაკაოში ამოვავლე, ნაწილს კი მოხალული კანგაცლილი თხილი ჩავუდე და დაფქულ თხილში ამოვავლე.
მზა ტრიუფელები მაცივარში შეინახეთ მირთმევამდე. უნაზესი და უგემრიელესია.

წყარო  ბეჭდვა


საკონდიტრო ნაწარმი

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze