Pages

ვაშლის პეროგი გამაფხვიერებელით


ვაშლის პეროგი: 

ცომისათვის :
3 ცალი კერცხი
1.5 ჩიქა შაქარი
200 გრ მარგარინი
400 მლ არაჟანი
ვანილი,
2.ჩ.კ საცხობი ფქვილი
2 პაჩკა ვანილი
ნახევარი ჩ.კ კარიცა (ქართულად მომკალით და არ ვიცი როგორაა)

კრემ პიურე:
ერთმანეთში ვურევთ შემდეგ ინგრიდინეტებს : ვაშლის პიურე 500 მლ + 2 მწიკვი კარიცა + 4. ს.კ ლიმონის წვენი ანდა 2 ჩ. კ + ლიმონის ცედრა (ცედრა ჯობია )

მომზადება
კვერცხისა და შაქრისაგან მოამზადებთ გოგლიმოგლს + კარგად დარბილებულ კარაქი + არაჟანში ჩაყრილი და კარგად მორეული საცხობი ფქვილი + ვანილი, კარიცა + ფქვილი იმდენი რომ გამოვიდეს ნაზი ცომი რიმლის გაბრტყელება იქნება შესაძლებელი.
ცომის მასას გაყოფთ ორ ნაწილად და დატოვებთ 20 წუთით.

ღუმელს ვახურებთ 220 გრადუსზე. ვიღებთ ჟარუნას და ვაფენთ ზედ საცხობ ქაღალდს ან კალკას.
ვაბრტყელებთ ცომის ერთ ნაწილს და ვაფენთ ჟარუნაზე, შემდეგ ვასხავთ ვაშლის პიურეს. ვაბრტყელებთ მეორე გუნდასაც და ვადებთ ვაშლის პიურეს ისე რომ მთლიანად დაიფაროს.
ვიღებთ არაჟანს და ცომს ზემოდან ვუსმევთ . თუ გინდათ ჩანგლით ან ჩხირით ლამაზი ფორმები დაახატეთ tongue.gif

შედგავთ ღუმელში და გამოაცხობთ

 

ვაშლის პეროგი.  kokogorgo http://forum.ge/?f=82&showtopic=33695527&st=1350

150გრ. შერბილებული კარაქი+ 2ჭიქა შაქრის ფხვნილი , ავთქვიფოთ. დავუმატოთ 5 კვერცხის გული+ 2ქილა არაჟანი+ 1ჩ.კ. სოდა ძმრით+ ვანილი+ 3ჭიქა ფქვილი. ცხვება ოთხკამფორიანი გაზის ქურის ჟარონზე.
სადამ ცომი ცხვება მოვამზადოთ:
1. 6ც. ვაშლი[ უკეთესია მომჯავო. ბროცკი, ანტონოვკა] გავთალოთ და წვრილად დავჭრათ. დავაყაროთ 6სუფრის კოვზი შაქარი.
ნამცხვარი რომ გამოცხვება , წავუსვათ ეს ვაშლის მასა. კარგად გადავანაწილოთ.
2. ავთქვიფოთ 5 კვერცხის ცილა+ 1ჩ . ჭიქა შაცრის ფხვნილი+ 1ც. ლიმონის წვენი[ კურკები გამოაცალეთ]. ე. ი. ჩვეულებრივი მუსი.
ეს მუსი გადავუსვათ ვაშშლს ზემოთ. და შევდგათ ქურაში 10-15წუთით ძალიან დაბალ ცეცხლზე.
გამოვიღებთ ქურიდან და ცხელს მოვასხამთ გლაზურს.

3. გლაზური: 3სუფრის კოვზი რძე + 3სუფრის კოვზი კაკაო+ 50გრ. კარაქი. წამოვადუღოთ და ცხელი [ცოტა შეგრილებული] მოვასხათ ბეზეს.
გლაზური მოვასხათ კოვზით. მთლიანად არ ფარავს მუსს. თქვენი გემოვნებით მოასხით თხლად. მე ფრთხილად ვანაწილებ კოვზით. მაგრად არ უნდა დააწვეთ კოვზს, თორემ მუსი აგYვებათ და ნამცხვარი ლამაზი არ იქნება

ეს გლაზური არ არის მაგარი.
ქურა უნდა იყოს გაცხელებული[ძალიან არა] ,ჯარონა უნდა იყოს თბილი კარაქმოსმული და ფქვილიანი. ამ ნამცხვარის მინუსი არის ის, რომ ძნელად ძვრება ჟარონს. კალკაზეც ვცადე , არ მომეჭონა. ისევ კალკის გარეშე ვაცხობ. ჯარონზე ვჭრი და ნამცხვრის ამოსაღებით ამომაქვს ფრთხილად. მონარჩენს ისევ ვტოვებ და რამდენიც მჭირდება იმდენს ვაჭრი.

ცხვება საშუალო ცეცხლზე. ფრთხილად იყავით ზედმეტად არ გამოაცხოთ. გაითვალისწინეთ რომ მეორედაც მოგიწევთ ქურაში შედება.

წყარო  ბეჭდვა


საკონდიტრო ნაწარმი

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze