Pages

ბაქლავა


3 კვერცხის გული + 1 ყავის ჭიქა ზეთი+2 სუფრის კოვზი ძმარი+1 ჭიქა ნელთბილი წყალი+ მწკივი მარილი.ავფქვიფოთ, და +ფქვილი 800- 1000გრ, ვზილოთ 15 წთ.

სჰემდეგ გავაბრტყელოთ და წაუსვათ მარგარინის მესამედი (ნებიცმიერი მარგარინი), გავაჩეროთ მაცივაში 30 წუთი, ასე გავიმეოროთ 3 ჯერ. მერე ეს მასა გავყოთ 3 ნაწილად, და ერთი ნაწილი გამოვაცხოთ (როგორს ნაპოლეონის ფენა),"ჟარონაზე" ჩავაფინოთ ერთი უმი ფენა და წაუსვათ გულსართი ნახევარი ( 3კვერცცხის ცილისაგან გავაკეთოთ ბეზე, დაუმატოთ 1.5 შაქარი, ვანილი, 0.5 ჭიქა ქიშმიში, და 1 ჭიქა დაკეპილი ნიგოზი) დავადოთ გამომცხვარი ფენა, ისევ ჭაუსვათ დარჩებილი გულსართი(ბეზე ნიგოზითა და ქიშმიშით), და დავაფინოთ მეორე უმი ფენა, წაუსვათ ზემოდან 1 კვერცხის გული და 2 ს.კ მაწონი, დავჭრათ და გამოვაცხოთ 

ბაქლავას შიგთავსი http://forum.ge/?f=82&showtopic=33695527&st=900

 

6 კვერცხის გოგლიმოგლი 6 ს/კ შაქრით, 200 გრამი სმეტანა, ნახევარი სმეტანის კოლოფი მცენარეული ზეთი, 2 კოვზი ხორბლის ფქვილი. კარგად ათქვეფილი ეს ყველაფერი. ურევენ აგრეთვე ცოტა ქიშმიშსაც.

კარაქწასმულ ჟარონაზე აფენენ ცომის ერთ ფენას, ზემოდან კი სუპის ამოსაღებით (ქართულად რა ქვია არ მახსოვს) ასხამენ ამ შიგთავსს, ასწორებენ ფენის სიგრძე-სიგანეზე, ზემოდან კი მეორე ფენა და ასე გრძელდება დაახლოებით 10-12 ფენა. ცხადია, ზედა ფენას არ უნდა ეს ”კრემი”. იწვება ჰაერღუმელში ან ფეჩში. შეწვის მერე კი როგორც ბაქლავას ასხამენ შაქრის სიროპს. არ არის ნამეტარი ნობელური ნამცხვარი, მაგრამ ძალიან უცხო და გერმრიელია.

წყარო  ბეჭდვა


საკონდიტრო ნაწარმი

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze