Pages

სტაფილოს ნამცხვარი


Carrot Cake with Cream

4 კვერცხი

2 ჭ შაქარი ( მე ნაკლებად ტკბილი და ოდნავ წებია მიყვარს და ამიტომ ყავისფერ შაქარს ვუშვები 1 ჭიქას და 1/2 ჭიქა ჩვეულებრივ თეთრს)
1.5 ჭიქა მცენარეული ზეთი ( არაკახური. მე სიმინდის ზეთს ვხმარობ)
2 ჭიქა გახეხილი სტაფილო
150 გრ ნიგოზი მსხვილად დაჭრილი
3 სუფრის კოვზი მაწონი + 1.5 ჩაის კოვზი სოდა და 1 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი ( რაზრიხლიტელი)
2 ჭ ფქვილი
ვანილი
1 ჩ.კ. გახეხილი ჯავზი ( კორიცა)
1/2 ჩ.კ ჯანჯაფილი ( ჯინჯერ)
1/2 ჩ.კ მუსკატის კაკალი

თანამიმდევრობა ჩვეულებრივი კექსის მსგავსად, კვერცხი +შაქარი+ ზეთი+ სტაფილო + ფქვილი + დანარჩენი ყველაფერი. ცხვება საშუალო ცეცხლზე 40- 45 წთ. 
მეორე დღეს უჯდება არომატები და განსაკუთრებით გემრიელია.

ფროსთინგს არ ვუკეთებ ხოლმე, მაგრამ თუ გინდა შეგიძლია ფილადელფია, ვანილი და შაქარი ათქვიფო და წაუსვა.

სტაფილოს ნამცხვარი

175 გრ.შაქარი
175 გრ.ფქვილი
175 გრ.კარაქი(ოთახის ტემპერატურის)
100გრ. ქიშმიში
150 გრ. სტაფილო(დაწვრილებული)
3 დიდი ზომის კვერცხი
1 ფორთოხლის ცედრა(ან ლიმონის)
1 ჩ.კ. დარიჩინი
0,5 ჩ.კ.მუსკატი
1 ჩ.კ. სოდა

მინანქარი:
175 გრ. შაქრის პუდრი
1,5-2 ს.კ. ფორთოხლის(ლიმონის) წვენი

ჯამში გავთქვიფოთ ცოტათი კვერცხი+შაქარი+კარაქი,დავამატოთ დანარჩენი ინგრიდიენტები და დავაცრათ ფქვილი+სოდა.
გადავიტანოთ ეს ცომი პერგამენტ დაგებულ ყალიბში(18 სმ) და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 40-45 წუთი.

გამოვიღოთ ღუმელიდან,გავაციოთ და გადავასხათ მინანქარი(გავთქვიფოთ შაქრის პუდრი+ წვენი).

100 гр обжареных орехов измельченых     RTULI
340 гр перекрученых крупно моркови
280 гр муки
1 ч.л сода
1,5 ч.л разрехлителя
0,5 ч.л соли
1.5 ч.л карицы
4 яйца
300 гр.сахара
240 гр.масла(постного)
2 ч.л ванильного экстракта
для влажности довавить можно 0,5 ст. измельченых ананасов или яблочное пюре.

крем
57 гр.масла
227 гр.крем-чиза
230гр. сахарной пудры
1 ч.л. ванильного экстракта
1 лимона цедру

приготовить тесто.сначала яйца с сахаром,масло и ваниль,мучное все и в конце орехи и марковь.

печь на две формы.при 180 градусов 25-30 минут.

коржи смазываем кремом перевернутые!

кремовые ингридиенты хорошо взвить миксером.посыпать орехами.

ასე მოვამზადე და ზეთსრაც შეეხება ვერ ვიტან ნამცხვარში ,წარმატებით შევცვალე დაჩათი და აუცილებლად ვაშლის პიურე დავამატე ცომს ,ძალიან გაამართლა,უფრო გაანაზა და დანამა!მე ერთხელ არმქონდაკრემ-ჩიზიდა უბრალოდ ხაჭო გავატარესაცერში ,დავამატეცოტა ცხიმიანი არაჟანი და ცოტა გათქვეფილი ნაღები,შაქარი არუნდა.მოუხდა ძალიან 


წყარო  ბეჭდვა


საკონდიტრო ნაწარმი

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze