Pages

კეკსი სიროფით


2 ჩ.ჭ ფქვილი(ჭიქა 240 გრამიანია!)
1 პაჩკა რაზრეხლიტელი ან 1 ჩ.კ. სოდა+ძმარი
1 1/3 ჩ.ჭ შაქარი
2 პაჩკა ვანილის შაქარი
160 გრ. ზეთი(მაგრამ გამდნარი მარგარინი ან კარაქი ჯობია)
4 ცალი კვერცხი
270 გრ. არაჯანი
1 ჩ.ჭ ნიგოზი დაჭრილი მსხილად

სეროფი გვჭირდება კანადური ,,მეიპლ,, ! ალტერნატივა არსებობს ანუ:
3 ს.კ. თაფლი+ 200 მლ. ლიქიორი+ 100 მლ. წყალი დავდგათ ცეცხლზე და ნელა ადუღებამდე მივიყვანოთ და 10 წუთი კიდე ვაორთქლოთ.შევაგრილოთ.

ორიგინალ რეცეპტში წერია ყველაფერი აურიეთო(მასალა ცომის) და ცაასხით ყალიბში.
მე გავტქვიფე კარაქი+შაქარი და სათითაოდ შევათქვიფე კვერცხები + დანარჩენი მასალა მერე ნელა გადაურიე ,ასე უფრო ჰაეროვანი გამოდის კეკსი! მე ისე ვთქვიფე მერე ვლოცულობდი ყალიბიდან ცომი არგამეპაროს ,გადავჩი!
გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე ,მძიმედ 45-50 წუთი,გამოვრთად ღუმელი ,კიდე გავაცეროთ 5 წუთი კეკსი ღუმელში,გამოვიღოთ და ჯერ ზემოდან მოვასხათ ცოტა სეროფი(ყალიბშივე),მერე ამოვატრიალოდ და დანარჩენით ზემოდან დავნამოთ.


პ.ს. სეროფს სხვა ალტერნატივაც ოუძებნეთ ,თქვენი გემოვნებით.

წყარო  ბეჭდვა


საკონდიტრო ნაწარმი

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze