Pages

სტაფილოს პეჩენიები სამარხვო


100 გრ.კარაქი
200 გრ. შაქარი
1 ცალი კვერცხი(შესაძლებელია არც იხმაროთ)
250 გრ.სტაფილო
1 პაჩკა რაზრიხლიტელი(1 ჩ.კ სოდა+1 ს.კ ძმარი)
400 გრ. ფქვილი

გავხეხოთ წმინდათ სტაფილო.
გავთქვიფოდ კარაქი+შაქარი,დაუმატოდ კვერცხი კიდევ ვთქვიფოდ 2 შუთის გგანმავლობაში.

შეურიოთ სტაფილო,სოდა და ფქვილი.მოვზილოთ ნაზი ცომი.გავაკეთოდ პატარა გუუნდები,დავალაგოთ ცხიმ მოსმულ,ფქვილ მოყრილ თუნუქის ფურცელზე.გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 20-25 წუთი

Рецепт: Морковный постный кекс http://saechka.ru/kitchen/198/4542

Ингредиенты для рецепта - Морковный постный кекс:

1 и 1/2 чашки муки
1 чашка сахара (можно меньше положить)
1/2 чашки кокосовой стружки
1/3 чашки грецких орехов
2 ч.л. соды
1 ч.л. соли
2 ч.л. корицы
3 ст.л. растительного масла
3 ст.л. яблочного пюре (вместо 2 яиц)
2 чашки мелко натертой моркови
1 и 1/2 чашки мякоти измельченного консервированного ананаса

Морковный постный кекс - рецепт приготовления:

Духовку разогреть до 180 градусов С.
Муку, сахар, кокос, орехи, соду, соль и корицу смешать в большой миске. Яблочное пюре (или яйца не в пост) смешать с растительным маслом (растопленным маргарином не в пост). Добавить морковь, ананас, и хорошо размешать. Смешать с сухими ингредиентами. Вылить в форму, смазанную растительным маслом. Выпекать 45минут, можно и немного больше. Остудить постную выпечку слегка сначала в форме, затем на решетке.

Я добавляю яблочное пюре собственного приготовления из антоновки (готовим с слегка недозревшей - пектина больше). Тут такой нюанс: что хотя им как бы заменяют яйца - на самом деле долю яблочного пюре в разных постных кексах можно увеличивать за счет снижения доли масла. Это для тех, кто боится поправиться и ограничивает калории, поступающие в виде жира.

სტაფილოს სამარხვო  კექსი  http://forum.ge/?f=82&showtopic=34387848&st=1110 

2 ჭიქა წვრილ სახეხზე გახეხილი სტაფილო - ძალიან ჩატენილი არ უნდა იყოს,
იმავე ჭიქის ნახევარი შაქარი
გადავურიოთ კარგად + ნახევარი ჭიქა ზეთი
ვანილი, 1 ლიმონის ცედრა და დაახლოებით 2 ჭიქა ფქვილი. ფქვილში შეურიეთ 1 შეკვრა გამაფხვიერებელი
აურიეთ მიქსერით ისე რომ გამოვიდეს მოსქელო ცომი. ისეთი, როგორც ჩვეულებრივად უნდა იყოს კექსის ცომი
ცხვება როგორც ჩვეულებრივი კექსი.
ისეთ ფორმაში ჩადეთ, რომ გამოვიდეს დაბალი. სიმაღლე არ უხდება. დაახლოებით 40 წთ ცხვება საშუალო ცეცხლზე. შეამოწმეთ ასანთის ღერით
გამომცხვარს ან შაქრის პუდრა მოაყარეთ, ან პუდრა + ლიმონის წვენი წაუსვით

წყარო  ბეჭდვა


საკონდიტრო ნაწარმი

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze