Pages

მოცვის ტორტი ან კოწახურით


150 გრ. ფქვილი
75 გრ. კარაქი
1 ცალი კვერცხი
260 გრ. შაქარი
1 ს.კ. ლიმონის კანი
700 გრ. წითელი მოცვი
2 ს.კ.სახამებელი(კრახმალი)
2 ს.კ. საფანელი
6 კვერცხის ცილა
200 გრ. გატარებული ნუში
1 ს.კ. შაქრის პუდრი

ცომი: ფქვილი+ცივი კარაქის ნაჭრები(კუბიკებათ დაჭერით)+კვერცხი+60 გრ.შაქარი+ლიმონის ქერქი(ცედრა).მოვზილოთ,მოვათავსოთ ცელოფანში და მაცივარში გავაჩეროთ 30 წუთი.

გულსართი:გავთქვიფოთ ცილები+ცოტა მარილი+200 გრ. შაქარი,კარგად რომ ამოვა ბეზეს მასა დაუმატოდ ნუში და მოცვი(მოცვს დავაყაროთ სახამებელი და ამოურიოთ),ნაზად გადაურიოთ ინგრიდიენტები.

გავშალოთ ცომი(ადვილი ვარიანტია ცელოოფნებ შორის რომ მოათავსოთ ცომი) 36 სმ.ზე დიამეტრში(მრგვალად) და ჩავდოთ ცომი ,მრგვალ ყალიბში 26 სმ.დიამეტრით,გამოვა ყალიბის ფორმის ცომი,მოვაყაროთ ძირზე ,ცომს, საფანელი და გადავიტანოთ ბეზეს მასა.

შევდგათ ღუმელში 175 გრადუსზე და გამოვაცხოთ 45 წუთის განმავლობაში.
გამოვიღოთ,გავაციოთ,მოვაყაროთ შაქრის პუდრი.

პ.ს.მე ეგრედწოდებული კოწახური გამოვიყენე და გემრიელი გამოვიდა!

წყარო  ბეჭდვა


საკონდიტრო ნაწარმი

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze