Pages

მსხლის კიში ფხვიერი ცომით


100 გრ.შაქარი
200 გრ.კარაქი
400 გრ. ფქვილი

მოვზილოთ ფხვიერი ცომი,ცელოფანში მოვათავსოთ და მაცივარსი 30 წუთით გავაჩეროდ.

გულსართი:
10 ცალი საშვალო მსხალი(გულაბი,ალექსანდრია),დავჭრათ მოგრძო ნაჭრებათ 1,5 სმ. სისქის(თხელი არშეიძლება).გავაცხელოთ ტაფა,ჩავაგდოთ 100 გრ. კარაქი,დავაყაროთ დაჭრილი მსხლის ნაჭრები,მოვაყაროთ 50 გრ. შაქარი,
დავახეხოთ ცოტა მუსკატის კაკალი,ვანილი,კარიცა და ვშუშოთ 20 წუთის განმავლობაში.
გადავიღოთ თუშფალანგზე და გავაციოთ,თან ზედმეტი წვენი ჩამოიწურება.

ავიღოთ მართკუთხედი ფორმა 30სმ.-50 სმ. წაუსვათ ძირზე კარაქი,გავშალოთ ცომი ისე რომ ფორმაში ჩადებულ ცომს გვერდები ქონდეს(ანუ ფორმის ზომაზე დიდი),ცოტა ჩანგლით ჩავჩხვლიტოთ ცომი და დავალაგოდ გაციებული მსხლის ნაჭრები(ბევრი უნდა ელაგოს მსხალი).

შევდგათ 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში,30-40 წუთით(ცომს დაეტყობა სიყავისფრე).
გამოვიღებთ ღუმელიდან და გადაუსმევთ დარჩენილ წვენს(სულ არა ,მე ბევრი მომჩა).

წყარო  ბეჭდვა


საკონდიტრო ნაწარმი

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze