Pages

ფხვიერი ცომი ალუბლით


ცომი:
2 ცალი კვერცხი
1 ჩ.ჭ შაქარი
200 გრ მარგარინი
2-3 ს.კ. არაჟანი
0,5 ჩ.კ სოდა ან 1 ცალი რაზრიხლიტელი
3 ჩ.ჭ ფქვილი

დანით დაკეპე მარგარინი,ფქვილი და საქარი(კროშკას დაემსგავსება).
1,5 ცალი კვერცხი ჩაასხი(დანარჩენი 0,5 კვერცხი ზემოდან მოსასმელად დატოვე),გახსენი სოდა არაჟანში და მოზილე ერთგვაროვანი ცომი.გაშალე ტაფაზე და გაუკეთე 3-4 სმ. გვერდები.

გულსართი:

500 გრ. ალუბალი (კურკა გაცლილი)
100 გრ. კარაქი
8 ს.კ. შაქარი
2 ჩ.კ. სახამებელი(კრახმალი)+5 ჩ.კ თბილ წყალში გახსნილი.

ტაფაზე დაყრი ალუბალს+კარაქი+შაქარი მიიყვან ადუღებამდე და დაასხავ სახამებელს,წამოადუღებ და გამორთავ.
გაციებულ გულსართს დაადებ ცომს,გადმოუკეცავ გვერდებს,წაუსმევ დარჩენილ კვერცხის ნახევარს და გამოაცხობ ღუმელში 200 გრ. 30-40 წუთს.

ნაყინთან ერთად შესანიშნავი დესერტია!

წყარო  ბეჭდვა


საკონდიტრო ნაწარმი

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze