Pages

დამბალ ხაჭო, ბორანო


ბორანო - ჩეჩილი ყველით კეთდება დაქუცმაცებული აჭარულ ყველზე გამდნარ მარილიან კარაქს ასხამენ ცხლად, და ისე მიირთმევენ. კარაქში ჩამდნარი ჩეჩილი ყველი. დაჭრილ ყველს მდუღარე წყალში დაალბობენ. შემდეგ აადუღებენ იაღს – მარილიან კარაქს და შიგ ჩაუშვებენ გადაწურულ ყველს. ზოგი ბორანოს მომზადებისას სიმინდის ფქვილს უმატებს, ზოგი კი კარაქის ნაცვლად კაიმაღს იყენებს. როცა ყველი ცოტაა, ფქვილსა და კვერცხს მაშინ უმატებენ ბორანოს, თუმცა ეს უფრო მის თანამედროვე სახესხვაობად შეიძლება ჩაითვალოს. აიღებს კვერს, ზოგი მეტადაა დამბალი, ზოგი ნაკლებად, შემოაცლის გარშემო ობს (ისეთი იდეალურიც მოუტანიათ კანიანად რომ უნდა გაგეკეთებინა), და ამ ობ შემოცლილ კვერებს გახეხავს სახეხზე (გახეხვა იმიტომაა კარგი რომ მაინც მთელი უნდა აირიოს ერთმანეთში და თხელი ნაჭრების "გადნობაც" კი შედარებით რთულია... ამ გახეხილ მასას დაასხამს ცოტა წყალს, ძალიან ცოტას და დადგამს ცეცხლზე..რო დაიწყებს უკვე დნობას ურევს-ურევს კარგად სანამ ერთ მთლიან მასად არ იქცევა, თან ერბოსაც უმატებს თანდათან... (თუ ძალიან არის დამბალი კვერი სიმწარე რომ არ შეყვეს ცოტა ფქვილს "მოუკიდებს" ხოლმე, ასევე ძაააააალიან ცოტა საჭმელი სოდა უფრო ფაფუკს ხდის კრემივით) და ბოლოს უკვე ამ ერთიან მთლიან მასას ჩაუდებს ხოლმე ნახევარ ძააააააააააააალინ დიდ ნაჭერ ერბოს lol.gif გამოდის ძალიან გემრიელი, ფაფუკი და ნოყიერი, რა თქმა უნდა მალე ცივდება და სანამ ცხელია უნდა ჭამო თორე მერე თეფშიდან თუ აფხეკავ smile.gif მეც მიყვარს მაგრამ ის გიჟდება, მე უფრო შერეული მომწონს დამბალ-ხაჭოსი და ახალი ხაჭოსი +არაყი აუცილებელია დამბალ ხაჭო ქალაქურად ახალი ხაჭოს' ვაძველებთ' გაკეთების დროს ტაფაშივე სოდისა და ფქვილის დამატებით,ერბოს მაგივრად ვხმარობთ კარაქს და გამოდის თბილისური ხაჭოერბო სპეციფიური სუნის გარეშე.

წყარო  ბეჭდვა


ცომეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze