Pages

პურები ჰამბურგერისათვის luta viko


440 გრამი ფქვილი
250 გრამი რძე
8 გრამი დაწნეხილი საფუარი
60 გრამი ზეთი
1 ჩაის კოვზი შაქარი
კვერცხის გული თავზე გადასასმელად
და სეზამის მარცველები ზემოდან მოსაყრელად.
მომზადების წესი
მომზადება

125 თბილ რძეში გახსენით შაქარი და საფუარი. ფქვილი მოვათვსოთ ჯამში და დავუმატოთ საფუვრიანი რძე. შემდეგ კი მეორე 125 გრამი რძე დავუმატოთ ნელ ნელა. შეიძლება სულ არ დაჭირდეს. ფქვილს გააჩნია . შემდეგ ზეთი და ბოლოს მარილი. ცომი უნდა იყოს ფაფუკი ოდნავ რომ ეწებება ხელს ისეთი. დაამუშვეთ კარგად ცომი და დადეთ გასაფუებლად ცელოფან გადაფარებული. შემდეგ გავაკეთოთ პატარა 70 გრამიანი ბურთები და მოათავსეთ საცხობ დაფაზე . დისტანცია დაიცავით. აცალეთ რომ გაფუვდეს . მერე გადაუსვით კვერცხის გული ფუნჯით ნაზად და მოაყარეთ სეზამის მარცველები. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 15- 20 წთ.

 

ფუნთუშები ჰამბურგერებისათვის   http://forum.ge/?f=82&showtopic=34223468&st=360 viko
250 მლ რძე
120 მლ წყალი
55 გრ კარაქი ან მარგარინი
550 გრ ფქვილი
1 ს/კ საფუარი
1,5 ს/კ შაქარი
1,5 ჩ/კ მარილი
1 კვერცხი

1.500 გრ ფქვილი,საფუარი. მარილი. შაქარი მოვათავსოთ ჯამში.
2.რძე, წყალი,კარაქი მოვათავსოთ ქვაბში, გავაცხელოთ.
ეს ნაზავი უნდა იყვეს თბილი, ზედმეტად ცხელი დააზიანებს საფუარს.
3.დავასხათ ფქვილიან ჯამში და მოვზილოთ ცომი.
4 ცომი როგორც კი შეიკვრება(ფაქტიურად უმალვე), დავუმატოთ დარჩენილი 50 გრ ფქვილი და 1 კვერცხი.
5. ცომი საბოლოო მზადაა 7-8 წთ დამუშავების შემდეგ.
6. ცომი გავყოთ 12 ნაწილად.
7. მოვათავსოთ საცხობ ზედაპირზე, გადავაფაროთ ტილო და დაველოდოთ ცომის გუნდის ზომაში გაორმაგებას, დაახლოებით 15-20 წთ
8 200გრ გახურებულ ღუმელში ცხვება 15წთ-მდე.

წყარო  ბეჭდვა


ცომეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze