Pages

თურქული Poğaça VIKO


ცომი
1ჭ მაწონი(200გრ)
1ჭ მინერალური წყალი
3/4 ჭ ზეთი
8 გრ მშრალი საფუარი
1 1/2 ჩ/კ შაქარი
1 1/2 ჩ/კ მარილი
500-600გრ ფქვილი.

გულსართი
ძირითადად Beyaz peynir გამოიყენება.
მე იმერული ყველის და სულგუნის ნაზავი გამოვიყენე.
არ ამიწონია
რაოდენობას თვალითაც მიხვდებით.
ყველი წვრილად დახეხეთ, დაუმატეთ 1 კვერცხის გული, წვრილად დაჭრილი მაკიდო.

ჯამში ჩააცერით ფქვილი,დაუმატეთ მინერალური წყალი, საფუარი,შაქარი.
ადროვეთ საფუარს გაღვივება 5წთ.
საფუარის გაღვივების შემდეგ დაუმატეთ მაწონი,ზეთი, მარილი.
მოზილეთ ნაზი, ელასტიური ცომი.
30 წთ ადროვეთ ცომს ამოსვალა.
ამოსული ცომი დაყავით თანაბარ ნაწილებად.(22-24)
თითოეული გუნდა ოდნავ გააბრტყელეთ, შუაში მოათავსეთ გულსართი,ცომს თავი მოუკარით.
მომზადებული გუნდებს გადაუსვით კვერცხის გული, მოაყარეთ სეზამის მარცვლები, მოათავსეთ საცხობ ფორმაზე, ადროვეთ 10 წთ.

220 გრ ცხვება 10 -15 წთ.
პს ფქვილის მთლიან რაოდენობას ერთიანად ნუ გამოიყენებთ.
შესაძლოა ნაკლები დასჭირდეს...ან პირიქით მეტი...
ცომი ძალიან ნაზია, მაგრამ ფორმას უნდა იჭერდეს.

წყარო  ბეჭდვა


ცომეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze