Pages

აჩმის რეცეპტი 2 ვარიანტი


ეს ზევით იწვება

8 კვერცხი, 1/2 სუფრის კოვზი მარილისა და ფქვილისგან მოვზილოთ ცომი. ცომი უნდა იყოს რბილი, რომ ხელზე არ მიგვეკროს. ვზილოთ დიდხანს. ცომის მზად ყოფნა ისინჯება შემდეგნაირად, დანით ჩავჭრით, თუ ფორებივით ექნება, ესე იგი ეყოფა ზელა.

ცომი გავყოთ 8 ნაწილად (1 ნაწილი მათ შორის შედარებით დიდი უნდა იყოს აჩმის ზედა ფენისათვის), გავაკეთოთ გუნდები და თითოეული გავიყვანოთ სინის დონეზე. (აქვე უნდა აღვნიშნო, რომ ჩვენ აჩმას ვამზადებთ სინებზე და არა ჟარუნაზე, ვიყენებთ ორ სინს).
ცალკე გავადნოთ 400 გრ კარაქი.
დავხეხოთ ან დავჭყლიტოთ (მე ეს უკანასკნელი მირჩევნია) 1 კგ ყველი.
მდუღარე წყალში (წყალი + 1/2 სუფრის კოვზი მარილი + 1 ს/კ კარაქი) მოვხარშოთ თითოეული ცომის ფენა შემდეგნაირად: ჩავდოთ წყალში ისე,რომ არ მიეკროს ერთმანეთს, შემდეგ ამოვიღოთ ,,ტრუშლაგით", გავავლოთ ცივ წყალში და დავაფინოთ სინზე (უნდა იყოს ნაოჭებით). თითოეულ ფენას მოვასხათ კოვზით გამდნარი კარაქი. მეოთხე ფენას კი მოვაყაროთ ყველი.
ზედა ფენა, რომელიც დიდია, დავაფინოთ ისე, რომ გვერდები შემოვუკეცოთ ქვევით. ზედა ფენაც უნდა მოიხარშოს. დავასხათ დარჩენილი კარაქი.
შევწვათ ზევიდან დაბალ ცეცხლზე, სინი ნელ-ნელა ვატრიალოთ და ყველა ნაწილი შეიწვება (დანის წვერის მეშვეობით აწევით ვნახავთ შეიწვა თუ არა). შემდეგ დავახუროთ მეორე სინი და თავს ზევით ამოვატრიალოთ. შევწვათ იგივე მეთოდით მეორე მხარეც.

ასეთი აჩმა გამოდის უფრო რბილი და გემრიელი.

http://forum.ge/?f=82&showtopic=33695604&st=1125 დუხოვკის ვარიანტი

ცომში: 5 კვერცხი, 1,5 ჭიქა წყალი, ცოტა მარილი და 1,5-2კგ. ფქვილი. მოვზილოთ რბილი ცომი( 20-30 წუთი ვზილოთ). დავანაწილოთ 9 გუნდად და გავაბრტყელოთ. დავასვენოთ 20 წუთით.
ავადუღოთ დიდი ქვაბით წყალი და ჩავყაროდ 4-5 სუფრის კოვზი მარილი .
გადავადნოდ 600გრ.კარაქი
გავხეხოთ 800გრ ყველი
პირველი ფენა ჩავაფინოთ ცხიმ წასმულ ჟარონკაში და მოვაშხუროთ ერბო, შემდეგი ყველა ფენა უნდა მოვხარშოთ.( როცა წყალი კარგად ადუღდება ჩავაგდოთ გაწელილი ფენა და 1 წუთში ამოვიღოდ დრუშლაგის ( ბოდიში რუსული სიტყვისათვის)დახმარებით. ეს ფენა მოვათავსოდ ცივ წყალში და ისევ დრუშლაგის დახმარებით ამოვიღოდ. ყველა ფენის შემდეგ ერბო. მე-5 ფენის შემდეგ ყველი მოვაყაროთ. ბოლო ფენას არ ვხარშავთ, გადავაფენთ და შემოუკეცავთ გვერდებს. 30 წუთი დავასვენოთ და დავჭრად ,შემდეგ მოვათავსოდ ცხელ დუხოვკაში.[/quote]

წყარო  ბეჭდვა


ცომეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze