Pages

ხაჭოს ცომი დაჭრილი ვიჩინით


 ხაჭო 300გრ.+300გრ.გაყინული მარგარინი+300გრ.ფქვილი.
დახეხავ მარგარინს და ფქვილში აურევ (მარცვლოვანი ცომი გამოგივა)შეაზელ სწრაფად ხაჭოს და მაცივარში 1 საათით შეაგდებ(მე საღამოთი მოვზილე დილისთვის).გაშალე ცომი ნახევარი თითის სისქეზე და ცომის ნახევარზე დაახეხე ყველი(მე რუსული ყველი ვიხმარე,კალბასს რომ გავს),მოაყარე დაჭრილი ვიჩინა,გადაკეცე ცომი,წაუსვი კვერცხს გული+ცოტა რძე ან მაწონი,დაჭერი ზოლებად და გამოაცხე.მარტივი და გემრიელია მართლა. 

 ცომი კი ასეთია 1:1 ზე პროპორციები ხაჭოსი და მარგარინის + ფქვილი იმდენი რომ ნაზი ცომი გამოვიდეს+ოდნავ სოდა. მაცივარში დავდე 30 წუთით და ცომი მზად იყო. მთავარია  ის რომ ცომი უნდა დაიკეპოს და ზარმაცულად შეერთდეს მასა,ანუ ბევრი ზელა არშეიძლება


მე დავჭერი ცივი მარგარინი და ხაჭოში აურიე ხელით,ფაკტიურად მარგარინის ნამცეცები დარჩა და ცომს გამოცხობის მერე ,მისცა ფენოვანის ეფეკტი.
თუ კვერცხის გულს დაუმატებ უფრო ფქვიერი ცომი იქნება და თუ ცილიანად უფრო ელასტიური გამოვა ცომი. შეიძლება ამ ცომით კალათების გაკეთება და სალათი ჩადება. 

 
მიმაგრებული სურათი 

წყარო  ბეჭდვა


ცომეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze