Pages

ბუნებრივი საფუარი მზადდება სახლში


1 სუფრის კოვზი თაფლი
1 სუფრის კოვზი ზეთი
100 გრამი ფქვილი ( უმაღლესი ხარისხის)
90-100 გრამი წყალი
ამ ყველაფერს მოზელ კარგად გადაიტან სამუშაო მაგიდაზე და დაამუშავე კარგად 10 წუთი. მერე მინის ქილაში ჰერმეტულად თავდახურულში და ზეთწასმულში გააჩერე თბილ ადგლიას 48 საათი. ამის შემდეგ მზად არის გამოყენებისათვის.
იხმარება პურის ცომში პიცის ცომში ბულკის ცომში და კულიჩის ცომში .
თუ გინდა რომ მუდმივად გქონდეს სახლში ყოველ 2 -3 დღეში უნდა გნაახლო: ყოველ 100 გრამ საფუარს ემატება 100 გრამი პქვილი 45-50 გრამი წყალი აურევ ერთმანეთში კარგად . 

ნახევარი პორციით გამოდის 170 გრამი საფუარი

ბუნებრივ საფუარს აქვს ეს დოზები. 1 კილო ფქვილზე 250 გრამი საფუარი.
შეგიძლია გქონდეს მთელი ცხოვრება . უბრალოდ უნდა გამოკვებო.
ეს გამოკვება კიდე გამოიხატება ყოველ 2 - 3 დღეში ფქვილით გადაზელაში ყოველ 100 გრამ საფუარზე ვაამტებ 100 გრამ ფქვილს და 45 გრამ წყალს.

ყოველ გამოკვებაზე განაახლე 50 გრამი და ბევრი არ დაგროვდება .
თავიდან 2 კვირა ყველა დღე გამოკვებე . მჟავე სუნი ექნება და ეს ნორმალურია
რადგან სანამ ახალია არაა ბალანსი დარეგულირებული მაჟავიანობაზე.
ამიტომ უნდა ყოველდღიური განახლება რომ ეს ბალანსი აღდგეს . ასე რომ მაგ მჟავე სუნმა არ შეგაშინოს. გამოკვებავ და აღარ ექნება .
2 კვირის მერე უკვე 2-3 დღეში ერთხელ უნდა განახლება .
ახალი ფერმენტირებული წებოვანია . მერე უკვე რომ განნახლებ ელასტიურ გუნდა მიიღებ.
თავიდან 3 საათში უნდა გაორმაგდეს .2 კვირის მერე 3-4 საათში გაანხლებიდან უნდა გასამმაგდეს

სახლში მომზადებული 250 გრამი უნდა 1 კილო ფქვილზე . თუ საფუარი დიდი ხნისაა კარგად მოვლილი და ჯანსაღი მაშინ 150 ც ყოფნის 1 კილოზე

წყარო  ბეჭდვა


ცომეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze