Pages

ბაბა :farfalina


ბაბა :
საჭირო მასალა :
კარაქი 125 გრამი
ფქვილი 250 გრამი
რძე 50 მ/ლ
საწნეხილი საფუარი 20 გრამი
30 გრამი შაქარი
4 დიდ კვერცხი
მწიკვი მარილი

ჯამში დავფშვნათ საფუარი დავამატოთ 2 ჩაის კოვზი შაქარი და დავასხათ 50 მ/ლ თბილი რძე დაველოდოთ ამოფუებას. მეორე ჯამში გავცრათ ფქვილი . კვერცხებს დავამატოთ მარილი ავთქვიფოთ ჩანგლით და შევირიოთ ფქვილს მიქსერით ( ცომი მოსაზელი რობოტით) დაბალ სიჩქარეზე. მერე დავამატოთ საფუვრიანი მასას და ვთქვიფოთ სანამ კურჯუშალები არ გაიხსნება სრულიად. ტქვეფის სიჩქარეს მოვუმატოთ დარბილებული კარაქი შევათქვიფოდ პორციებად დარჩენლ შაქართან ერთად . ცომი არის არაჟნის სისქის.ამ ცომს გადმოვიტანს ცხიმ მოსმულ ჯამში და გავაჩერებთ ასაფუებლად 1 საათი 30 წთ თბილ ადგილას. ფორმებს წავუსვამთ ცხიმს ( 6 სმ სიმაღლე 4,5 დიამეტრის) უნდა დაახლოებით 12 ცალი გაფუებული ცომით გაავსეთ ნახევრამდე. ცომი რომ გაფუვდება და მერე შეეხებით ფორმებში ჩასახმელად ძირს ჩავარდება და არ შეგეშინდეთ

ფორმებში ავაფუოთ 20 წთ. ცხვება წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსი 15 წთ. გამომცხვარი გავაციოთ ფორმებში. 500 გრმი წყალი და 500 გრამი შაქარი გავაკეთოთ სიროფი და დავუმატოთ 1 ჭიქა რომი . გამოცხვარი ბაბა დავასველოთ ამ სიროფში. (ცხელში) გარგარის ჯემი გავადნოთ 1 კოვზ წყალთან ერთად და ფუნჯით წავუსვატ ბაბას. ეს უკანასკნელი მატებს სიპრიალეს

http://ricette.giallozafferano.it/Baba-al-rhum.html

წყარო  ბეჭდვა


ცომეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze