Pages

პანეტონე:farfalina


პანეტონე: http://ricette.giallozafferano.it/Panettone.html
საჭირო მასალა :
160 გრამი კარაქი
60 მ/ლ რძე
დაწნეხილი საფუარი 12 გრამი
ფქვილი 500 გრამი( სასურველია ამ ფქვილის ნახევარი იყოს ცილებით მდიდარი)
შაქარი 160 გრამი+ 1 სადილის კოვზი შაქარი
4 დიდი კვერცხი + 3 დიდ კვერცხის გული
ვანილი
მწიკვი მარილი

ფორთოხლის ცუკატები 40 გრამი
ქიშმიში 120 გრამი
1 ლიმნის გახეხილი ცედრა.
ტკბილი ლიმონის ცუკატი ( Цитрон ) 40 გრამი ან რაიმე სხვა ხილის ცუკატი გემოვნების მიხედვით

ქიშმიში დავალბოთ რომში არ სხვა ლიქიორში ისე რომ დაიფაროს ან კიდევ წყალში და გავჩეროთ გამოყენებამდე
ჯამში მოვათავსოთ 60 გრამი თბილი დავამატოთ 1 სადილის კოვზი შაქარი და დავაფშვნად 10 გრამი საფუარი. როდესაც საფუარი გააქტიურდება დავამატოდ 100 გრამი ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. უნდა შეიკრას ბურთივით . დავდებთ თბილი ადგილას გასაფუებლად სანამ მასა არ გაორმაგდება .
ამ გაორმაგებულ მასას დავაცრათ ფქვილი 180 გრამი 2 გრამი საფუარი 2 მთლიანი კვერცხი და კარგად ავზილოთ. შემდეგ შევაზელთ 60 გრამ შაქარს და ბოლოს 60 გრამ დარბილებულ კარაქს მოვზილავთ კიდევ ერთხელ კარგად ჯამის კედლებს ადვილად უნდა ცილდებოდეს. გადავაფაროთ ცელოფანი დავდგათ თბილ ადგილას მასის გაორმაგებამდე.
როდესაც გაფუვდება დავუმატოთ 2 მთლიანი კვერცხი და 3 კვერცხის გული დავაცრათ 220 გრამი ფქვილი და ვზილოთ 10- 15 წუთი სანამ ცომი არ გახდება ელასტიური. შემდეგ დავუმატებთ 100 გრამ შაქარს და მწიკვ მარილს. მოვზილავთ კიდევ. 100 გრამ დარბილებულ კარაქს გავყოფტ 2 ნაწილად და შევაზელთ პორციებად .
კარაქის შემდეგ დავუმატებთ ფორთოხლის ცუკატებს ქიშმიშს ლიმონის კანს Цитрон ს ვანილს და კიდევ ერთხელ კარგად მოვზილავთ. დავდებთ ასაფუებლად თბილ ადგილას მასის გაორმაგებამდე. კარგად წავუსვათ ფორმას კარაქი ( 18 სანტიმეტრი დიამეტრი და სიამღლე 10 სანტიმეტრი ) ჩავაფინოთ საცხობი ქაღალდი . გაპუებული მასა გადმოვტანოთ მსუბუქად ფქვილოყრილ მაგიდაზე და მივცეთ ბურთის ფორმა . ანუ გვერდებიდან ცენტრის მიმართულებით. ჩავდოთ პორმაში და დაველოდოთ აფუებას. ცომმა თიტქმის უნდა შეავსოს ფორმა . სანამ გამოსაცხოხბად შებდებთ დავტოვოთ თავღია 15-20 წუთი რათა თავი ცოტათი მოუხმეს. თავზე გავუკეტოთ დანის წვერით ჯვრის პორმა . შუაში დავადოთ კარაქის კუბიკი კაკლის ოდენა . გავახუროთ ღუმელი 200 გრადსუზე. შევდოთ პანეტონე და ვაცხოტთ 10 -15 წუთი . შემდეგ დავიწევთ 190 მდე 10-15 წუთი. თუ გარედან გამუქდა კიდევ დავუწევთ 180 გრადუსამდე. თუ არა და ვტოვებთ 190 ზე. საერთო ჯამში ცხვება 1 საათი. ცხობის როს ღუმელში ვდებთ ჯამით წყალს.

user posted image

წყარო  ბეჭდვა


ცომეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze