Pages

იტალიური პანდორა farfalina


იტალიური პანდორო http://ricette.giallozafferano.it/Pandoro.html
საჭირო მასალა:
170 გრამი კარაქი
450 გრამი ფქვილი (ფქვილი უნდა იყოს ცილებით მდიდარი იტლიელები იყენებენ სპეციალურ ფქვილს რომელასც მანიტობა ქვია ეს არის მაღალი წებოვანების მქონე ფქვილი გლუტეინის შემცველობა აქვს 14%-15 %)
რძე 60 მ/ლ + 3 სუფრის კოვზი
საწნეხილი საფუარი 18 გრამი
მწიკვი მარილი
3 საშუალო ზომის კვერცხი+ ერთი კვერცხის გული
შაქარი 125 გრამი + 1 სუფრის კოვზი
ვანილი

ჯამში ჩაასხით 60 მ/ლ თბილი რძე დაუმატეთ ხელით დაფშვნილი 15 გრამი საფუარი 1 კოვზი შაქარი ბუშტუკების გაჩენის მერე + ერთი კვერცხის გული და ავთქვიფოთ ჩანგლით შემდეგ დავუმატოთ 50 გრამი ფქვილი და ცელოფან გადაფარებული დავდგათ ასაფუებლად სანამ მასა არ გაორმაგდება ( დაახლოებით 1 საათი უნდა)
როდესაც გაორმაგდება 3 კოვზ თბილ რძეში გახსენით 3 გრამი საფუარი და დაამატეთ გაორმაგებულ მასას+ 100 გრამი შაქარი 1 კვერცხი დააცერით 200 გრამი ფქვილი და მოზილეთ. მასა რომ შეიკვრება შეაზილეთ 30 გრამი დარბილებული კარაქი. კარგად მოზილეთ კიდევ ერთხელ და დადგით ასაფუებლად ტბილ ადგილას( 1 საათი დაჭირდება დაახლოებით) უნდა გაორმაგდეს მასა. მეორე ჯამში გაცერით 200 გრამი ფქვილი გადმოტანეთ გაორმაგებული ცომი დაამატეთ 2 კ ვერცხი 25 გრამი შაქარი მწიკვი მარილი ვანილი და კიდევ გადაზილეთ. შემდეგ გადაიტანეთ კარაქ წასმულ თასში და აცალეთ გაფუება მასის გაორმაგებამდე. შემდეგ შევდოთ მაცივარში 12 საათI
შემდეგ გავშალოთ ცომი მაგიდაზე. გულში ჩავუდოთ დაჭრილი დარბილებული 140 გრამი კარაქი და დავხუროთ კონვერტისებურად. შეერთების ადგილებზე კარგად დავატკეპნოთ თითით. კარაქი არავითარ შემტხვევაში არ უნდა გამოვიდეს გარეთ. ნაზად გადავატაროთ საბრტყელებელი ზემოდან და დავკეცოდ სამად.15 -20 წუთი დავასვენოთ მაცივარში. ეს პროცედურა გავიმეოროთ კიდევ 2 ჯერ. ანუ საერთო ჯამში გამოვა 3 ჯერ. მაცივარში შედებისას ჩავსოტ ცელოფანში. საბოლოოდ რომ გამოვიღებთ მაცივრიდან გავშალოდ და დავკეცოთ კონვერტისებურად . ამ კონვერტის ბოლოები კიდევ წავიღოთ ცენტრისაკენ. უნდა საბოოლოდ გავაკეთოთ ბურთი. ბურთის სახეს რომ მიიღებს კარაქიანი ხელებით ვაგორაოთ სამუშაო მაგიდაზე. ფორმას წავუსტავათ ცხიმი ( 20 სმ სიმაღლე და 3 ლიტრი ტევადობა) ჩავოდთ ცომი და გავჩეროთ სანამ არ გაფუვდება ფორმაში. ფორმა ბოლომდე უნდა შეავსოს გაფუებულმა. წინასწარ გავახუროთ ღუმელი 170 გრადუსზე და ვაცხოთ 15 წუთი მერე დავუწიოთ 160 მდე 50 წუთი. ცხობისას უმელში პანდოროსტან ერთად დავდგათ რკინის პატარა ჯამით წყალი. გამომცხვარი გადმოვიღთ ფორმიდან და მოვაყაროთ შაქრის პუდრა
 პანდოროს კიდევ საერთოდ ჭრიან ვარსკვავისებურად ფენებად. როგორი ფორმაც აქვს თავად და აწყობენ კრემით. ძალიან გემრიელიააა

წყარო  ბეჭდვა


ცომეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze