Pages

პრეცელები


• 1 cup milk 1. ჭიქა რძე (მე გავაკეთე ნახევარი რძე და ნახევარი წყალი) ჭიქა 240 გრამიანია
• 1 package active dry yeast 1 პაკეტი დროჟი (21 გრ)
• 3 tablespoons packed light brown sugar 3 სუფრის კოვზი ყავისფერი შაქარი (ლოლ)
• 2 1/4 cups all-purpose flour, plus more for kneading 2 1/4 ჭიქა ფქვილი (და + კიდევ მოსაზელად) 2 1/4 ჭიქა ფქვილით რომ მოცომავთ თუ ძალიან რბილი გამოვიდა გაზარდეთ ფქვილის რაოდენობაო. მაგრამ 3 ჭიქაზე მეტი არ სჭირდება. საშუალოდ რბილი ცომი უნდა მოიყვანო.



• 1 teaspoon fine salt 1 ჩაის კოვზი (სუფრის) მარილი

მოვათავსოთ ჯამში თბილი რძე და მასში გავხსნათ დროჟი და შაქარი. რომ დადნება შაქარი და დროჟი გაიხსნება შევურიოთ ფქვილი ნელ-ნელა და მოვცომოთ საშუალოდ რბილი ცომი. ძალიან რბილი არა, იმიტომ მერე, ფორმის მიცემისას გაგაწვალებს. დაახლოებით 1 სთ - 1.5 ამოვა ცომი, მივცეთ ფორმა. ამ ცომს შეგიძლია შენი გემოვნებით შეურიო ქიშმიში, ან მოცვი.
შეგიძლია Uთუბში მონახო ტექნიკა, თუ ვერ ნახე მე მოგინახავ.
ვიპოვე ვიდეოც http://www.youtube.com/watch?v=1Mo3aBQIo0Q&feature=related
ეხლა, ყველაზე მთავარი, იმისათვის რომ პრეცელი გარედან ხრაშუნა იყოს და შიგნიდან რბილი და ფაფუკი. უნდა აადუღო 3 ლიტრა წყალი და გახსნა წყალში ნახევარი ჭიქა სოდა. რომ ადუღდება წყალი, სოდა ჩააყარე და გამორთე. ამასობაში პრეცელებისთვის ფორმები მიცემული უნდა გქონდეს. და სათითაოდ ჩაუშვი ჩყალში (ამოავლე) და გადაიტანე თუნუქის ფურცელზე. smile.gif 
  შემდეგ გადაიტანე ფრთხილად ცხიმწასმულ ტაფაზე და აცხვე მაღალ ტემპერატურაზე (350) 15-20 წუთი .
რომ გამოიღებ მოუსვი ზევიდან გამდნარი კარაქი.
დარიჩინიანი შაქარი უადვილესია. 1 წილი შაქარი და 1 წილი დარიჩინი აურიე ერთმანეთში და მოაყარე პრეცელებს.... wink.gif

წყარო  ბეჭდვა


ცომეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze