Pages

ბლინის ცომი


5 კვერცხი; 1 ჩაის კოვზი მარილი;1 სუფრის კოვზი შაქარი; 3 ჭიქა (250 გრ) ფქვილი; 1ჭიქა თბილი ანადუღარი წყალი; კვერცხი+მარილი+შაქარი შეურევთ და დაამატებთ 1 ჭიქა თბილი ანადუღარი წყალი .... მოურიეთ კარგად მიქსერით .... ამას დაამატეთ 3 ჭიქა ფქვილი და ისევ გადაურიეთ .... უნდა გამოვიდეს სქელი ცომი .... შემდეგ დაასხავთ 1 ლიტრ ცივ წყალს და კარგად მოურევთ .... ამას ჩაამატებთ 2-3 სუფრის კოვზ ზეთს .... ცომი გამოდის თხელი. აი თითქოს ოდნავ ბლანტივით .... ცხვება ცხელ ტაფაზე მხოლოდ ერთი მხრიდან ....... ამ რაოდენობის ცომიდან გამოდის 55-60 ბლინი... ................. ----------------------------------------- 1- საფუარიანი თხელი ბლინები აი მასლენიცაზე რომ აკეთებენ მოტკბო;<<<<<<<<<<<< 1ჭ. ფქვილი+1ჭ.თბილი რძე+1სუფრის კოვზი საფუარი+3 სუფრის კოვზი შაქარი. ეს აურიე კარგად და დადე 15-20 წუტი ამოსასვლელად, თბილ ადგილზე.ამის შემდეგ დაამატე 1ჭ. რძე თბილი+1 კვერცხი+მარილი გემოვნებით+1ჭ. ფქვილი+50 გრ. ზეთი ისევ დადგი ეს ცომი დასავენელად თბილ ადგილზე .სადღაც 30 წ. შეგიძლია გამოაცხო გახურებულ ტაფაზე . მე ტეფლონის საფარიანზე ვასხობ და პირველ მეორე ბლინებს გამოცხობის წინ ტაფას უსმევ ზეთს და მერე პრობლემა აღარ არის .ორივე მხრიდან წვავ. გამოდის აჟურული ნემსის წვერით სულ დაჩვრეტილი მზესავით ფერი;<<<<<<<<<<<< ----------------------------------------  2.უსაფუარო მოტკბო ბლინები 200 გრ.ფქვილი , 2 კვერცხი, 1სუფრის კოვზი ზეთი( მე 2 ვუშვები) 0,5 ლიტრი რძე, 2 სუფრის კოვზი შაქარი, მარილი გემოვნებით,კვერცხი ათქვიფე შაქართან , მარილი+რძე+ზეთი +ფქვილი. კარგად ამოურიე რომ ფქვილი კარგად გაიხსნას.ეს ცომი უნდა დაასხა გაცხელებულ ტაფაზე ოდნავ ცხიმწასმულზე<<<<<<<<<<<<<<< ------------------------------------------------------------------------------------------------<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< უნგრული ბლინები Palatschinke viko  http://www.perfectcook.org/index.php?option=com_rapidrecipe&page=viewrecipe&recipe <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< 5კვერცხი ;200მლ რძე;მარილი დანის წვერით შაქარი, 2 ს/კზეთი ან გამდნარი კარაქი 2 ს/კ მინერალური წყალი 200მლ,ფქვილი 200- 250 ყველაფერი ერთად ჩავუშვი ბლენდერში(ბორჯომის გარდა) 2 -3 წთ-ში ცომს დავუმატე ბორჯომი.. გაითვალისწინეთ ცომი აფუშფუშდება,ბლენდერი თუ პატარაა ზომისაა ცომი ჯამზე გადმოიტანეთ .
ცომს ბლენდერის ჭიქიდანვე ვიღებდი ჩამჩით. ერთი ჭურჭელი გესვრებათ
ცომი ქვემოთ რომ არ ჩაილექოს, რამდენიმე ბლინის გამოცხობის შემდეგ ერთხელ კიდევ მოატრიალეთ.

ცხვება კარგად გახურებულ ტაფაზე.

თხელი ბლინების ცომი http://perfectcook.org/index.php?option=com_rapidrecipe&page=viewrecipe&recipe_id=870&Itemid=55   RTULI

5ცალი კვერცხი
500მლ. რძე
1 ს.კ.შაქარი
0,5 ჩ.K. მარილი
1/4-1/3 ჩ.ჭ ზეთი
1 ჩ.ჭ ფქვილი

Гречнево-пшеничные блины (дрожжевые)  http://www.kyxarka.ru/news/1339.html  С рыбой или икрой просто чудо как хороши.

На 15 блинчиков вам понадобится:
Пшеничная мука – 1 стакан
Гречневая мука – 0.5 стакана
Молоко – 1.5 стакана
Сухие дрожжи – 1 чайная ложка
Сахар – 2 чайные ложки
Соль – 0.5 чайной ложки
Растительное масло – 2 столовые ложки
Яйца – 2 штуки
Кипяток – около 1 стакана 

წყარო  ბეჭდვა


ცომეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze