Pages

შვრიის პური


300გრ. გერკულესი

1 ჩ.კ. მარილი(ოდნავ მეტი დავამატე,როცა ცომი გავსინჯე )

25 გრ. დაწნეხილი საფუარი(15 გრ. მშრალი საფუარი)

1 ჩ.კ. შაქარი

3 ჩ.ჭ. ფქვილი

500მლ.თბილი წყალი

 

მომზადების წესი

მოვათავსოთ ყველა ინგრიდიენტი ჯამში,ფქვილის გარდა! მოურიოთ კარგათ და გავაჩეროთ 30 წუთით,ტავდახურული.

მერე დავამატოთ ფქვილი,თან ვურიოთ...

მასა გამოვა წებოვანი,სქელი(შეიძლება ოდნავ ნაკლები ფქვილიც დაგჭირდეთ)

მოვზილოთ ცომი,10 წუთის განმავლობაში.

თუნუქის ფურცელზე გადაუსვათ ცხიმი და ფქვილი მოვაყაროთ.

გადავიტანოთ 1/2 მასის მივცეთ ფორმა,მეორე ნაწილიც გადავიტანოთ,სეგვიძლია ზემოდან ცოტა სვრია მოვაყაროთ(გერკულესი).

შევდგათ ცივ ღუმელში! და ჩავრთოთ 225 გრადუსზე და ვაცხოთ.

ქვედა ძირი უნდა დაუწითლდეს კარგათ.მერე ზედა გრილი ჩაურთოთ და დავაწითლოთ კარგათ.

გამომცხვარი პურები გავაციოთ და მივირთვათ.
დამატებითი ინფორმაცია
უფრო კარგი ზედაპირი რომ ქონდეს პურს,დროდადრო წყალი მოასხურეთ სპრეით.ანუ ღუმელი გამოარეტ მიასხურეტ და ა.შ.

წყარო  ბეჭდვა


ცომეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze