Pages

კიში


ცომი:
ერთი პაჩკა კარაქი
500 გრ. ფქვილი
ორი სუფრის კოვზი ზეთი
2 ჩ.კ. მარილი
1 ჩ.კ. შაქარი
3 ცალი კვერცხი.
ყველის კიში კეთდება ტომატით, წითელი წიწაკით, + ბაზილიკო (აქ ქონდარიც არაჩვეულებრივია) და ზემოდან მოხეხილი ყველი
ხახვის უკვე დავწერე: მობრაწულ ხახვი+მოხალული ფქვილი+არაჟანი

ცომი

1 და1/3 ჭ ფქვილი
მარილი ნახევრაი ჩ.კ.
70 გრამი მარგარინი
3 ს.კ ყინულივით ცივი წყალი

ცომი იზილება შემდგებნარად:
არავითAრ შემთხვევაშI არ გამოიყენოთ ხელი, რადგანაც ხელის სითბო ცომის კონსისტენციაზე იმოქმედებს!!!!!!!

აიღეთ თAსი და მოათAვსეთ ფქვილი, მარილი და მარგარინი, შემდეგ კოვზით და ნიჩაბით (მე სპეციალური საზელი ნიჩაბს წააგავს ისეთი მაქვს) შეურიეთ ერთმანეთს ფქვილი და მარგარინი, იმდენი უნდა ურიოთ რომ წვრილმარცვლოვან კონსისტენციად ჩAმოყალიბდეს....

შემდეგ დაუმატეთ ყინულივით ცივი წყალი 3 ს.კ. და ჩანგლით!!!!!! დაიწყეთ მოზელა... თავიდან მოგეჩვენებათ რომ სითხე ცოტაა, მაგრამ არ დაამატოთ!! ნელ-ნელა ცომი შეიკვრება და მოზილება სიმპათიურ გუნდად)) შრომატევადია, მაგრამ ღირს

ეს მიპათიური გუნდა შეახვიეთ ცელობაფში და შეაბრძანეთ მაცივარში, მინიმუმ ნახევარი საათით....


ეს არის ღვეზელის ცომი, უგემრიელესი, სხვა რეცეპტებისთვისაც გამოგადგებათ!!!!

გული:
2 ჭიქა დაჭრილი ბოსტნეული (სოკო, ყაბაყი, ყვავილოვანი კომპოსტო, კანგაცლილი პომიდორი)
ცომი

1 და1/3 ჭ ფქვილი
მარილი ნახევრაი ჩ.კ.
70 გრამი მარგარინი
3 ს.კ ყინულივით ცივი წყალი

ცომი იზილება შემდგებნარად:
არავითAრ შემთხვევაშI არ გამოიყენოთ ხელი, რადგანაც ხელის სითბო ცომის კონსისტენციაზე იმოქმედებს!!!!!!!

აიღეთ თAსი და მოათAვსეთ ფქვილი, მარილი და მარგარინი, შემდეგ კოვზით და ნიჩაბით (მე სპეციალური საზელი ნიჩაბს წააგავს ისეთი მაქვს) შეურიეთ ერთმანეთს ფქვილი და მარგარინი, იმდენი უნდა ურიოთ რომ წვრილმარცვლოვან კონსისტენციად ჩAმოყალიბდეს....

შემდეგ დაუმატეთ ყინულივით ცივი წყალი 3 ს.კ. და ჩანგლით!!!!!! დაიწყეთ მოზელა... თავიდან მოგეჩვენებათ რომ სითხე ცოტაა, მაგრამ არ დაამატოთ!! ნელ-ნელა ცომი შეიკვრება და მოზილება სიმპათიურ გუნდად)) შრომატევადია, მაგრამ ღირს

ეს მიპათიური გუნდა შეახვიეთ ცელობაფში და შეაბრძანეთ მაცივარში, მინიმუმ ნახევარი საათით....


ეს არის ღვეზელის ცომი, უგემრიელესი, სხვა რეცეპტებისთვისაც გამოგადგებათ!!!!

გული:
2 ჭიქა დაჭრილი ბოსტნეული (სოკო, ყაბაყი, ყვავილოვანი კომპოსტო, კანგაცლილი პომიდორი)
ცომი

1 და1/3 ჭ ფქვილი
მარილი ნახევრაი ჩ.კ.
70 გრამი მარგარინი
3 ს.კ ყინულივით ცივი წყალი

ცომი იზილება შემდგებნარად:
არავითAრ შემთხვევაშI არ გამოიყენოთ ხელი, რადგანაც ხელის სითბო ცომის კონსისტენციაზე იმოქმედებს!!!!!!!

აიღეთ თAსი და მოათAვსეთ ფქვილი, მარილი და მარგარინი, შემდეგ კოვზით და ნიჩაბით (მე სპეციალური საზელი ნიჩაბს წააგავს ისეთი მაქვს) შეურიეთ ერთმანეთს ფქვილი და მარგარინი, იმდენი უნდა ურიოთ რომ წვრილმარცვლოვან კონსისტენციად ჩAმოყალიბდეს....

შემდეგ დაუმატეთ ყინულივით ცივი წყალი 3 ს.კ. და ჩანგლით!!!!!! დაიწყეთ მოზელა... თავიდან მოგეჩვენებათ რომ სითხე ცოტაა, მაგრამ არ დაამატოთ!! ნელ-ნელა ცომი შეიკვრება და მოზილება სიმპათიურ გუნდად)) შრომატევადია, მაგრამ ღირს

ეს მიპათიური გუნდა შეახვიეთ ცელობაფში და შეაბრძანეთ მაცივარში, მინიმუმ ნახევარი საათით....


ეს არის ღვეზელის ცომი, უგემრიელესი, სხვა რეცეპტებისთვისაც გამოგადგებათ!!!!

გული:
2 ჭიქა დაჭრილი ბოსტნეული (სოკო, ყაბაყი, ყვავილოვანი კომპოსტო, კანგაცლილი პომიდორი)
3 ს.კ. ფქვილი
ორეგანო, ქონდარის ღერები, შეიძლება როზმარინიც....
1 საშუალო ხახვი
2 ს.კ. კარაქი
3 კვერცხი
1 ჭ რძე
200 გრამი გახეხილი ედამარი, გაუდა, მოუხდება მოცარელაც ალბათ.... ალბათ კი არა ძალიან მოუხდება))

რა ბოსტნეულიც გაქვთ, მე მქონდა ყვავილოვანი კომბოსტო, ყაბაყი, ქამა სოკო და პომიდორი

ეს ბოსტნეული დავკეპე წვრილად (3-4 სმ კუბიკენად), ნუ ყვავილოვანი კომბოსტო დავშალე წვრილ ყვავილებად...

ავიღე 1 საშუალო ხახვი და მოვხრაკე 2 სკ კარაქთAნ ერთად, მერე ჩავყარე ბოსტნეული და ცოტა რომ დარბილდა (ბოლომდე არ უნდა მომზადდეს, თორემ ღვეზელში ჩAიშლება და უგემური იქნება) გადმოვდგი ქვაბიდან და დავუმატე ორეგანო და ასევ 3 ტოტი ცოცხალი ქონდარ.... ალბათ როზმარინი და ბაზილიკოც მოუხდება... მარილი, პილპილი....

ბოსტნეული რომ შეგრილდა, დავუმატე 3 ს.კ ფქვილი და 200 გრამი გახეხილი ედამარი...


ცომი დავიტანე ყალიბზე (ტარტალეტკის ფორმას გავს, თუმცა დიდია, მგონი 23 სანტიმეტია დიამეტრი), ყალიბი წინასწარ კარგად გავპოხე მარგარინით... ცომი წინასწარ გავაბრყელე და ზედმეტი ლამაზად წავაჭერი.... შეიძლება ცომი გაუნრტყელებლადაც, ფორმაზე პირდაპირ "მივაძერწოთ" ლამაზად... ზედმეტ ფქვილს მოირიდებთ და უფრო ჰაეროვანი გამოვა....

ყველის, ფქვილის და ბოსტნეულის მასა დავიტანე ცომზე

ცალკე ავიღე 1 ჭ რძე (შეიძლებაა ნაღEბიც და ალბათ არაჟAნიც, მაგრამ მე არ მქონდა) და შიგნით გავთქვიფე 3 კვერცხი...

მასა მოვასხი ბოსტნეულს, ზემოდან მოვრთე დაჭრილი სოკოთი და ყაბაყის ნაჭრებით და ღვეზელი შევუძახე ჰაერღუმელშI (180 გრადუსზე გაცხელებული)

ღვეზელი ცხვებოდა დააცხლოებით 50 წუთი, რომ დარწმუნდებით რომ გამოცხვა (გულში შიძლება დანის დატაკება და ნახვა, სისველე აღAრ უნდა იყოს)

გამოვდგი ჰაერღუმელიდა, 12 წუთი დავაცადე და უპრობლემოდ გადმოვაბრძანე ლანგარზე....



წყარო  ბეჭდვა


ცომეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze