Pages

ფრანგული ბაგეტი


ფრანგული ბაგეტი
500 გრ. ფქვილი
პურის ხაში 100 გრ.
10 გრ. მარილი
5 გრ. ახალი საფუარი
270 მლ. თბილი წყალი
1 ს.კ. თაფლი

დროჯი გავხსნათ 10 მლ. წყალში და დავდგატ 20 წუთით.
გავცრათ ფქვილი დაუმატოდ მარილი+ გახსნილი დროჯი+თაფლი+წყალი+პურის ხაში,მოვზილოთ ცომი,გადავაფაროდ ნამიანი ტილო და დავდგათ გასაფუებლად 30 წუთით.
ამოვიღოთ ჯამიდან ცომი ,გადავზილოთ,გავყოთ 3 ნაწილად,მივცეთ ბაგეტის ფორმა(ანუ მოგრძო ძეხვის ფორმა),დავალაგოთ თუნუქის ფურცელზე,დავაფაროდ ნამიანი ტილო და გავაჩეროთ 1 საათი გასაფუებლად.

მოვაყაროთ ფქვილი ბაგეტს,დავსეროთ 7 ჯერ.,შევდგათ ცხელ ღუმელში 220 გრადუსზე და გამოვაცხოთ 20-25 წუთი.
პ.ს. როცა შევდებთ ცომს ერთი მუჯა წყალი შევასხათ ღუმელის ძირს და უცებ დავხუროთ,ორთქლი კარგ ზედაპირს მოგვცემს.

პურის ხაში:
1 ს. კ შაქარი
2 ჩ.კ. საფუარი
1 ჩ.ჭ. ჭვავის ფქვილი
წყალი იმდენი რომ თხელი ცომი გამოვიდეს.
ცომს გადავაფაროდ ტილო და თბილ ადგილზე 18 საათის მანძილზე გავაჩეროდ.მერე მინის ჭურჭელში გადავიტანოთ და მაცივარში შევინახოთ.

წყარო  ბეჭდვა


ცომეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze