Pages

სააღდგომო კალათი


500 გ პურის ფქვილი
1 ჩ/კ მარილი
2 ს/კ შაქარი
1 პაკეტი საფუარი
250 თბილი რძე
3 ს/კ მცენარეული ზეთი
1 ცალი კვერცხის გული და ცოტაოდენი კარაქი (ბოლოს წასასმელად)


მომზადება:

ზემოთ ჩამოთვლილი პროდუქტებისგან მოვზილოთ რბილი ცომი. გავაჩეროთ 30 წუთი და შემდეგ კიდევ ერთხელ ავზილოთ. გავაჩეროთ კვლავ მანამდე,სანამ ორმაგ მოცულობამდე არ აფუვდება. 

ვისარგებლოთ ეს დრო და ავიღოთ საშუალო ზომის ცეხლგამძლე თასი, ჩავატრიალოთ და ”შევმოსოთ” ალუმინის ფოლიით (იხ. სურათი 2),
აფუებული ცომი გადმოვიტანოთ ჩვეულებრივ როგორც ხდება ფქვილმოყრილ ხის დაფაზე (ან მაგიდაზე) და დავყოთ 4 ნაწილად: მცირე ნაწილი საჭიროა კალათის ძირისთვის, ერთიც კალათის ზედა მრგვალი ნაწილისთვის (სურათ 3-ზე აღნიშნულია ციფრით 1), მესამე ნაწილი კალათის სახელურისთვის და მეოთხე კი კალათის დასაწნავად. 

მოკლედ, ასე ფანტაზიის გამოყენებით ვწნავთ კალათს , რომელიც კარგად არის ნაჩვენები სურათ 2-ზე და აღარ დავკონკრეტდები, ღუმელი უნდა იყოს 200 გრადუსამდე გახურებული და დაახლოებით 20-30 წუთი დრო ჭირდება. მხოლოდ იმას მივამატებ, რომ სახელური ცხვება ცალკე, ”ჟარონაზე” კალათის ხელის ფორმით ”მოვღუნავთ” ორად დამწნილ სახელურს და ცალკე გამოვაცხობთ. 

საბოლოო შედეგი კი არის ასეთი:



სურათი 3.

წყარო  ბეჭდვა


ცომეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze