Pages

მჭადი


ბორჯომი(რძე,ან წყალი თბილი)+ კარაქი(50-100 გრ)+ოდნავ სოდა(шепотку)+500 გრ. მჭადის ფქვილი.მთავარია კარგად მოზილო,როცა დიდხანს ზელავ უფრო გემრიელი გამოდის.
რაც შეეხება სითხეს,იმდენი დაამატე რომ სასიამოვნო სირბილის გუნდები(მჭადები ამოიყვანო).

რაც შეეხება გამოცხობას,მე პატარა ქვაბში ვასხავ ზეთს და ფაკტიურად ზეთში ტივტივებენ მჭადები(დაახლოვებით დიდი კვერცხის სიდიდის),მე პატარები მომწონს მჭადები

მჭადის ფქვილს (რაოდენობა არ განმისაზღვრავს,6 მოზრდილი მჭადი რომ გამომივიდა იმდენს) დავამატე მწიკვი მარილი.მარტო მწიკვი.1 ჩ/კ ზეთი.ცივი წყალი და დიდი ხანი ვზილე.იმდენი ხანი რომ ცომი გამოშრა.კიდევ დავამატე წყალი.ისევ ვზილე/საბოლოოდ ასე 13–15 წუთი ერთ მუჭა ცომს ვზელდი .გახურებულ ტაფაზე დავასხი ზეთი და დავსვი ზედ მჭადები.ეგრევე დავუწიე ცეცხლს მინიმუმზე ოდნავ მეტამდე.ასე 7 წუთში თავზე დავაფარე მჭიდროდ.მალე (სავარაუდოდ 12–13 წუთში) მჭადუკები დიბუშტა და გაფუვდასავით.გადავხადე და ცოტა ცეცხლსმოვუმატე.საშუალომდე.ასედავბრაწე ერთი გვერდი და იგივე ცეცხლზე მეორეც.სულ ესაა.სიტყვა სიტყვით მოგიყევი რაც ჩავიდინე.საერთო ჯამში გამოვიდა ის რომ დიდხანს ვზილე ცომი.მერე http://forum.ge/?f=82&showtopic=34430626&st=495

 

წყარო  ბეჭდვა


ცომეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze