Pages

ფენოვანი ცომი Puff Pastry


350 გრ. მარგარინი
1 ჩ.ჭ წყალი
1 ს.კ ძმარი
1 კვერცხის გული
1 ჩ.K. მარილი
400-500 გრ.ფქვილი

300 გრ.მარგარინი+1 ჭ.ფქვილი,აურიოთ და მივცეთ მართკუთხედი ფორმა.
მოვზილოთ ცომი წყალი+ძმარი+მარილი+50 გრ.მარგარინი+კვერცხის გული და ფქვილი იმდენი რომ,საშუალო სიმაგრის გამოვიდეს.დავასვენოთ 20 წუთი. 
გავშალოთ ცომი ჩავდოთ მარგარინის მასა და გადავკეცოთ კონვერტისებურად.შევდოთ მაცივარში 30 წუთით.
გამოვიღოთ,გავშალოთ და გადავკეცოთ სამ ფენად,ისევ დავაბრუნოდ მაცივარში 30 წუთით.გავიმეოროთ გაშლა, დაკეცვა ,მაცივარში დასვენება კიდევ ორჯერ.

მზად არის გამოსაყენებლად.

 არაყი ზედმეტია როცა სიმჟავეს აძლებ ცომს,ანუ ლიმონის მჟავას ან ძმარს.

სიმჟავე კი ცომის გემოს აუმჯობესებს და ელასტიურს ხდის.

ზედმეტი სიმჟავე კი გამომცხვარ ნაწარმს გემოს უფუჭებს.

ფენოვანი ცომი  http://perfectcook.org/index.php?option=com_rapidrecipe&page=viewrecipe&recipe_id=619&Itemid=55 ვოლი

http://www.youtube.com/watch?v=x9sE0cisM58&feature=related

http://perfectcook.org/index.php?option=com_rapidrecipe&page=viewrecipe&recipe_id=526&Itemid=55 NINOMA :ფქვილი ფაკტიურად 2-ჯერ მეტი დამჭირდა ძირითად ცომში.....სხვა დროს მხოლოდ კვერცხის გულს დავამატებ და ერთი 50გრ.ცხიმსაც...ვთვლი უფრო კარგი გამოვა,უფროსწორედ უფრო ნაზი


1 კვერცხი
1 ჭიქა (250გრ) ცივი წყალი
1 სუფრის კოვზი ძმარი
1 სუფრის კოვზი არაყი
ფქვილი (იმდენი რომ გამოვიდეს რბილი ცომი)
მომზადების წესი

მომზადების წესი:
კვერცხს ვტეხავ და ვთქვიფავ ხელის სათქვეფით ოდნავ ... მერე ვასხავ წყალს და ასევე ოდნავ გავთქვიფავ და ასე ყველაფერი დანარჩენი ფქვილამდე ..... ფქვილს უკვე ხელით ვზილავ ისე რომ იყოს რბილი და თან არ მოგეკროს ხელზე
მე ვაბრტყელებ ფქვილიან დაფაზე 0.5-0.7 სმ-სისქემდე ..... ვახეხავ 300 გრამ გაყინულ მარგარინს (აუცილებლად მარგარინს) და ვკეცავ კონვერტად .... ვდებ მაცივარში (კულინარიულ პარკში(მუშამბაში) შეხვეულს) 45 წუთით ....ვიღებ ვაბრტყელებ ისევ ვკეცავ კონვერტად და ისევ ვდებ 45 წუთით ..... ეს დროც რომ გადის ვიღებ... ვაბრტყელებ და ვახვევ რულეტად ..... და ვდებ ისევ მაცივარში 30-45 წუთით .....

ამის შემდეგ შეიძლება ცხობა

თუ გინდა ძველებურად 3 ფენიანი დასაჭრელი ნაპოლეონის გამოცხობა რულეტად დახვევის მერე ცომი უნდა გაჭრა 3 ნაწილად ..... ასევე ვჭრი ხოლმე ცომს, თუ არ მინდა მთლიანად გამოყენება, პირველივე ჯერზე.

     სახელდახელო ფენოვანი   ცომი  http://forum.ge/?f=82&showtopic=33695604&st=450 http:auau
1.მემარხულეებისთვის
4 ჭიქა ფქვილი დავკეპოთ კარგად გაციებულ 500გ კარაქთან (ან მარგარინთან) ერთად.
1ჩ/კ მარილი (ძალიან სავსე ნუ იქნება), 1 სუფრის კოვზი ძმარი და ამდენივე არაყი ან სპირტი გავხსნათ 250მლ ცივ წყალში. ეს სითხე ნელნელა შევაკეპოთ ცომს. მერე ცომი ხელით შევაერთოთ. შეიძლება ცოტა ფქვილის დამატება მოუწიოს, მაგრამ ბევრი ზელა არ უნდა. ვიმუშაოთ ფქვილიანი ხელებით.
ცომი გავყოთ 4 ნაწილად.
150 გდარბილებული კარაქი გავყოთ 4 ნაწილად.
ცომის ერთი ნაწილი ავიღოთ, თითის სისქეზე გავაბრტყელოთ,კარაქის ერთი ნაწილის 1/3 წავუსვათ ცომს და სამად გადავკეცოთ.
გავაბრტყელოთ და იგივე გავიმეოროთ.მესამედაც ვუსვებთ კარაქს, ვკეცავთ და 20 წუთით ვდებთ მაცივარში.
ანალოგიურად ვაფენოვანებთ ცომის დანარჩენ 3 ნაწილსაც.
2. არასამარხვო ვარიანტი
აბსოლუტურად ყველაფერი ისევე, როგორც სამარხვოზე, ოღონდ 1/2 ჭიქა წყალს ჩაენაცვლება 2-3 კვერცხი

 ფენოვანი, რომლითაც ცხვება გადასარევი ქადები, ღვეზელები და ათასი რამე...
თუ ნაპოლეონს აპირებთ, შეგიძლიათ ფირფიტებად გამოაცხოთ და შეგიძლიათ დაჭრილი სახით. გემრიელი ცომია.

 

წყარო  ბეჭდვა


ცომეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze