Pages

ალადები


3-4 კვერცხი გათქვიფე1 ჭიქა შაქართან ერთად (თუ ტკბილი გინდა, თუ არა, დააკელი), დაუმატე 2-3 ჭიქა რძე ან მაწონი ან 1 ჭიქა წყალი+ 1 ჭიქა არაჟანი, ვანილი, მარილი და 1ჭი1ა ფქვილში გახსნილი 1/2 ჩ/კ სოდა ან უფრო ნაკლებიც (აიტანს), 3-4 ს/კ ზეთი და 2 ჭიქა ძალიან კარგად დაჭყლეტილი და გაქნილი მოხარშული კარტოფილი (დავწერდი პიურეს, მაგრამ შეიძლება ვინმემ ან რძე აურიოს, ან მარილოი, ან კარაქი და ეს ყველაფერი არ სჭირდება), ფქვილის დამატება შეიძლება დასჭირდეს, ცომი უნდა იყოს დაახლოებით თხელი კექსის ცომის სისქის, შემდეგ გახურებულ ზეთიან ტაფაზე კოვზით დაასხავ და შეწვავ ორივე მხარეს 

ამაზე ადვილი არაფერია და კარტოფილი კი საოცრად უხდება, ძალიან ნაზს ხდის 

შეგიძლია რძის მაგივრად დაბლენდერებული ხაჭო გაუკეთო და ეგეც ძალიან გემრიელი და ნაზია.თუ კარტოფილიან ალადებს ყველსაც დავუმატებ .....

1 ст. buttermilk (простокваши или кефира)         http://www.kuking.net/my/viewtopic.php?p=738764#738764
1 яйцо 
2 ст. л. растопленного сл. масла 
1 ч.л. ванилина 
1 ст. муки 
2 ст.л. сахара 
1/4 ч.л. соли 
1/2 ч.л. соды 
1 ч.л. разрыхлителя 

Смешать простоквашу с яйцом, маслом и ванилином. 
Отдельно просеять муку с солью, содой и разрыхлителем. 
Теперь самое главное: влить жидкую смесь в мучную, и перемешать это вместе, не вымешивая, т.е. тесто должно выглядеть "уродливыми комочками", которые при расстойке исчезнут. Обязательно дать постоять 15-20 мин. Если тесто вымешать до однородной массы, то оладьи будут плоскими и "резиновыми". 
Расстоявшееся тесто выкладывать ложкой на разогретую и слегка смазанную маслом сковороду, с непригорающей поверхностью. 
В оладьи можно добавлять нарезанные кубиками яблоки или ягоды

 

წყარო  ბეჭდვა


ცომეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze