Pages

საფუვრიანი ცომი ხაჭაპურისთვის:


2 ჩ.ჭ რძე(წყალი)
3 ს.კ. ზეთი (ხელებზე წაისვიტ და ცომი უკეტ გადაიზილება+უფრო ფაფუკი ხდება ცომი)
ცოტა მარილი
1 კგ. ფქვილი
1 ს.კ. საფუარი(მშრალი)

გავხსნად რძეში(თბილში) საფუარი და 15 წუთის მერე დავამატოდ ფქვილი,მარილი და კარგად მოვზილოთ.
დავაფაროთ ტილო და 3 სათით გავაჩეროთ გასაფუებლად.

გულსართი :
1 კგ. თითქმის უმარილო ყველი+ 100 გრ. კარაქი კარგად დავზილოთ.შესაძლებელია ხაჭოს დამატებაც.

მეორე ვარიანტი ცომის:
500 მლ. მაწონი
2 ცალი კვერცხი
1 ჩ.კ. სოდა ან რაზრიხლიტელი
მარილი მეოთხედი ჩაის კოვზის.

მოზილავთ ცომს და ხუთ გუნდად დაყოფთ.
ეს ცომი 600 გრ. ყველზეა გათვლილი+ 2 ცალი კვერცხი+100გრ. კარაქი.


აჭარულის დამზადების პროცესი: მოვჭრათ ცომი, დაახლოებით 200 გრ., გავაბრტყელოთ 2–3 სმ–ს სისქემდე, მივცეთ ოდნავ მოგრძო ფორმა, დავდოთ ყველის გულსართი ისე, რომ ირგვლივ სამი სანტიმეტრი ცარიელი დარჩეს. შემდეგ გადავაფაროთ ნაპირები ყველის გულსართს და ასეთნაირად მომზადებული დავდოთ თუნუქის ფურცელზე, ნაპირებზე წავუსვათ კვერცხი და შევდგათ აირღუმელში გამოსაცხობად. როდესაც შეწითლდება, ხაჭაპურის შუაგულში ჩავახალოდ მთლიანი კვერცხი და კიდევ გავაჩეროთ ღუმელში 2–3 წუთი. შემდეგ დავადოთ კარაქის ნაჭერი .

 

фытыр по египетски http://www.koolinar.ru/recipe/view/84142

Для теста нужно:
1 ст. молока
1/2 ч.л. сухих дрожжей
1 яйцо
чуть соли
2,5 -3 ст. муки
250 г сливочного масла
для начинки:
1 яйцо
1 ст.сахара
3 ст.л.крахмала
2 ст.молока
ванилин Растворяем в тёплом молоке дрожжи,добавляем яйцо ,соль и муку,дабы получилось мягкое тесто..
Делим его на 2 части,каждую раскатываем в пласт и смазываем мягким маслом..
Затем скатываем пласт в рулет ,который,в свою очередь ,закручиваем в улитку.
Плотно упаковываем обе улитки в пищевой полиэтилен и отправляем на полку холодильника на 2 часа,максимум на 4..
ну а пока займёмся магалябией..
начинка:
Растереть яйцо с сахаром и крахмалом в густую белую массу,развести тёплым молоком ,поставить на малый огонь и при постоянном помешивании довести до кипения и нужной густоты,добавить ванилин и остудить.
Достаём наше тесто из холодильника..не месим!!! Сразу так и раскатываем в 2 пласта.. Толщина примерно 2-3 мм..Один кладём на противень ,застеленный бумагой ,сверху выкладываем начинку- магалябию,разравниваем,второй пласт чуть больше,так ,что бы концы можно было на 2 см подвернуть под наш нижний пласт..(я всё закрутила к верху)
Чуть потыкаем вилочкой верх фытыра и смажем его желтком взбитым с небольшим количеством молока.Ставим в хорошо разогретую до 180 градусов духовку и печём до красивого румяного цвета..(я пекла 30 минут)
посыпать сахарной пудрой

წყარო  ბეჭდვა


ცომეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze