Pages

ბლინებით მომზადებული იმპროვიზირებული ლაზანიე


დაგვჭირდება 12-14 ბლინი(ჩვეულებრივი ბლინებზე ცოტა სქელი გამოაცხეთ).

გულსართის მასალა:
1 ჩ.ჭ ბრინჯი(მოვხარშოთ და კამა მოვაყაროთ)
500გრ. ქამა სოკო(მოვშუშოთ ხახვში და ნივრის ფირფიტებთან ერთად)
5-6 კვერცხი(მოვხარშოთ და დავჭრათ)
500გრ. ქათმის ხორცი(მოვხარშოთ და დავჭრათ,ბულიონში მე ბრინჯი მოვხარშე)

სოუსი ბეშამელის მაგვარი : 30 გრ.კარაქში მოვშუშოთ 0,5 ჩ,ჭ ფქვილი,დავამატოდ თბილი ნაღები(დაბალ პროცენტული) ან რძე,მარილი+პილპილი+მუსკატის კაკალი.ავადუღოთ და გადმოვდგათ.თუ სქელი გამოვიდა დაამატეთ ადუღებული ნაღები.

შუშის ან სხვა ფორმაში(კარაქ წასმული) ჩავაფინოთ ბლინები გარშემო ისე რომ,ბოლოები კედლებზე გადმოკიდებული ქონდეს ბლინებს(მერე უნდა გადავკეცოთ).ჩავდოთ ბრინჯის მასა,ზემოდან დავადოთ ბლინი(მარტო ბრინჯი რომ დაიფაროს),დავაყაროთ კვერცხი და სოუზი მოვასხათ ცოტათი,ისევ ბლინი დავაფაროთ,ქათმის ხორცი მოვაყაროთ,ისევ ბლინით დავაფაროთ,ბოლოს სოკო მოვაყაროთ ,სოუსი მოვასხათ ცოტა ,გადმოვკეცოთ ბლინების დატოვებული ბოლოები,დავადოთ ისევ ბლინი,დავასხათ ცოტა ერბო,დავაფაროთ სახურავი ან ფოლგა და ღუმელში შევდგათ ,220 გრადუსზე 30 წუთით,მერე მოვხადოთ ფოლგა და გავაგრძელოთ ღუმელში მზადება კიდევ 15 წუთით.

გამოვიღოთ ღუმელიდან,ამოვაპირქვავოთ,ცოტა შეგრილების მერე დავჭრათ,მოვასხათ სოუსი და მივირთვად.

პ.ს. მე სოკოს კიდე დამარინადებული სოკო დავამატე ცოტა,მოუხდა ძალიან.

წყარო  ბეჭდვა


ცომეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze