Pages

სალათი ცეზარი


დავგლიჯოთ ხელით სალათის ფოთლები, დაახლოებით 4-6 სმ სიგრძის, დავაყაროთ კუბიკებად დაჭრილი სუხარიკები, ასევე დავამატოთ პატარა კუბიკებად დაჭრილი, შემწვარი ქათმის ფილე, დავახეხოთ ზევიდან პარმეზანის ყველი და მოვასხათ სოუსი.

სუხარეიკები : ტოსტერის პური დავჭრათ პატარა კუბიკებად, დავაყაროთ გატარებული ნიორი, მოვასხათ ზეითუნის ზეთი და ორეგანდო, შემდეგ ავურიოთ და დავსუხროთ.

სოუსი: ( დავწერ ზოგადად, ბერს ვაკეთებ ხოლმე, თქვენ ამდენი სოუსი არ დაგჭირდებათ)
1კგ მაიონეზი, 2 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი, 2 ჩაის კოვზი ტაბასკო და დახეხილი პარმეზანის ყველი, ეს ყველაფერი ავურიოთ და ცეზარის სოუსიც მზადაა.

პ.ს. ლამაზად გაფორმების მიზნით შეგიძლიათ სალათშ 3 ან 4 ნაჭერი პომიდორი დაულაგოთ გვერდებზე ერთმანეთის სიმეტრიულად..

და თუ გინდათ თქვენი კერძი ძალიან ლამაზად გამოიყურებოდეს, პომიდვრის ნაჭრებს წვეროდან ოდნავ კანი ჩაუჭერით..

ცეზარი tos-ka   http://forum.ge/?f=82&showtopic=34153984&st=1005

პური - 3-4 ნაჭერი
ქათმის ხორცი (მოხარშული) - 200-300 გრამი ან შემწვარი ბეკონის ნაჭრები
სალათის ფურცლები - 2 კონა
კიტრი - 2 ცალი
პომიდორი - 1 ცალი
მოხარშული კვერცხი - 1 ცალი
1 თოხლო კვერცხის გული
1 სადილის კოვზი ლიმონის ან ლაიმის წვენი
ძმარი (ბალზამიკო), მოყვარულებისთვის სოიოს სოუსი
ყველი (მაგარი) დახეხილი - 100 გრამი
ხახვი(უმჯობესია მწვანე) ,ზეთი(რეცეპტით ზეითუნის უნდა, მე ჩვეულებრივითაც ვაკეთებ), მარილი, მაიონეზი (მოყვარულებისათვის), შავი პილპილი

სოუსი: თოხლო კვერცხის გული უნდა მოთავსდეს ღრმა თასში, პორციებად ვამატებთ 2 სადილის კოვზ ზეთს და ჩანგლით ვთქვეფთ, შემდეგ ემატება ლიმონის ან ლაიმის წვენი, ცოტა მარილი, ბალზამიკოს რამოდენიმე წვეთი, სოიოს სოუსი, შავი პილპილი, შაქარი - ცოტა, სანელებელივით.

კუბიკებად დაჭრილი პური ღუმელში უნდა დავაწითლოთ. (მე ვამზადებ დაკეპილი ნიორი+ზეთი+პური)
სალათისთვის საჭირო ყველა ინგრედიენტს ცალ-ცალკე ვამზადებ: ხორცს ვჭრი მოგრძო ნაჭრებად, ვათავსებ ცალკე თასში და ზემოდან ცოტა სოუსს ვასხავ, რომ გაუჯდეს. ასევე ვფლეთ (და არ ვჭრი) სალათის ფურცლებს, ვათავსებ ცალკე თასში და ვასხავ სოუსის პორციას. გათლილ კიტრს კოვზით ვაცლი გულს (თესლებს) და ვხეხავ მსხვილ სახეხზე.
შEმდეგ ვაწყობთ სალათს:
ლანგარზე, რომელზეც უნდა დაეწყოს სალათი, ვუსმევ ლიმონს, ოდნავ ვაყრი მარილს და ვდებ გახუხული პურის ფენას+სოუსი; შEმდეგი ფენა ხორცი, მერე ერთმანეთში არეული სალათი, კიტრი, ხახვი; ამ ყველაფერს ზემოდან ვასხავ მორჩენილ სოუსში გახსნილ მაიონეზს, ვაწყობ დაჭრილ პომიდორსა და კვერცხს, ვაყრი გახეხილ ყველს და მზადაა
(მე რახან სანელებლების დიდი მოყვარული ვარ დამატებით ყველა ფენაზე ვაყრი ან სვანურ მარილს, ან დაფქვილი ქინძის, უცხო სუნელის, ყვითელი ყვავილის, შავი პილპილისა და მარილის ნაზავს)

Соус к салату Цезарь: http://kirasacura.livejournal.com/83718.html#cutid1

2 желтка
1 столовая ложка горчицы (я взяла половину дижонской)
2 анчоуса
2 дольки чеснока
несколько капель густого вустерского соуса ( делала без него)
щепотка соли
1 чайная ложка сахара
250-300 гр оливкового масла (у меня приблизительно 200)
сок 1/2 лимона

Отделить желтки от белков. Желтки, горчицу, анчоусы, чеснок (я продавила через пресс), соль и сахар отправить в блендер. Измельчить до однородной массы. Мысленно поделить масло на 4-5 частей и постепенно добавлять масло к желтковой смеси , взбивая каждый раз по1-2 минуты. И под конец добавить сок половины лимона.
Соус перелить в банку и охладить.

წყარო  ბეჭდვა


სალათები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze