'ჩიმიჩური' ხორცის ჩასაბასტურმებელი სოუსი
ინახხება თავდახურულ ჭურჭელში რამდენიმე დღე;
ზეითუნის ზეთი - 125 გრ;
ოხრახუში - 25 გრ;
ქინძი - 50 გრ;
ძმარი - 3 ან 4 სადილის კოვზი (სიმაგრეს გააჩნია);
ნიორი - 2 კბილი;
ცხარე წიწაკა - 1 ცალი (თესლ-გამოცლილი);
ძირა, დაფქვილი - 1 ჩაის კოვზი;
მარილი - 1/2 ჩაის კოვზი;
ინვენტარი: ბლენდერი ან სანაყი;
მომზადების დრო: 5-7 წუთი.
1 კილო საქონლის ხორცს ნახევარი პორცია სჭირდება და 1-2 დღე ჩამარინადება;