Pages

პასტიციო სამარხვო


პამიდვრის სოუსი - 500 გრ;

ბადრიჯანი - 300 გრ (1 ცალი);

მოხარშული მაკარონი - 300 გრ;

ბეშამელის სოუსი - 300 გრ (რეცეპტით მომზადებული რაოდენობა);

ნიორი - 2 კბილი;

თავშავა (ბაზილიკი) - 2 ტოტი;

ან რეჰანი - 1 სადილის კოვზი (თუ ხმელია)

შავი პილპილი - გემოვნებით,



ინვენტარი: 5 სმ სიმაღლის, 20*20 სმ საცხობი ფორმა (თუ უფრო დიდიში ამზადებთ - ინგრედიენტების რაოდენობა უნდა გაზარდოთ);

მომზადების დრო: 90 წუთი.
მომზადების წესი

ცალკე ამზადებთ პასტის სოუსს (პამიდორი, ბულგარული, ხახვი, ნიორი, ნიახური, სტაფილოც) ან იყიდეთ მზა სოუსი;

ცალკე იხარშება მაკარონიც (არ ჩახარშოთ, პირიქით ხარშვა უნდა აკლდეს კიდეც);

ბადრიჯანი დაჭერით რგოლებად და გამოაშრეთ/დაბრაწეთ ღუმელში (ზოგი რეცეპტით პირდაპირ უმს დებენ კერძში);

მოამზადეთ ბეშამელიც, მაგრამ ეს მაშინ, როცა ღუმელში შედგმული იქნება პასტიციო;

აწყობა:

ფორმის ფსკერზე მოასხით ნახევარი პასტის სოუსი, მოაყარეთ ნიორი და მწვანილი;

მოაყარეთ მაკარონი;

დააფინეთ ბადრიჯანი, ისევ მოაკარონი მოაყარეთ და დაასხით დარჩენილი სოუსი;

პასტიციოს აწყობა ჭრილში:

შედგით 220 გრ გახურებულ ღუმელში 15 წუთით;

შემდეგ გამოიღეთ, დააყარეთ დაჭრილი ნიორი და მწვანილიც (ნედლი ან ხმელი);

მოასხით სოუსი ბეშამელი და შედგით ისევ ღუმელში დასაგრილად - შეწითლებალდე.

(ნარჩენი პასტიციო ადვილად ცხელდება მიკროტალღურში ან ღუმელშ

წყარო  ბეჭდვა


ბოსტნეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze