Pages

პომიდორის მჟავე


სანამ პომიდორებს ჩავყრი ქილებს სტერილიზაციას უკეთებ-ანუ ადუღებულ წყალს ჩავასხამ შუამდე და 3-5წუტი ვაჩერებ,თან თავზე ვახურავ რაც შემდეგ უნდა დავახურო.გადაუქცევ და ასეთ ქილაში ჩავაწყობ კარგად გარეცხილ პომოდორებს,ალაგ ალაგ ჩაუდე ნოირი,კამა,ნიახური (ცოტცოტა),მწარე წითელი პილპილი,წითელი ბულგარული წიწაკა,"დუშისტი პერეც"(უკაცრავად),ალუბლის ფოთლებიც ჩავაყოლე,კიდე რაც გაქვს,ყვავილოვანი,კიტრი,სტაფილო... დავასხათ მდუღარე ბოლომდე,გავაჩეროთ 5-10წუტი,გადავღვაროთ და დავასხათ სხვა წყალი ადუღებული ,ჩავყაროთ 1ლიტრზე(აქ ვქულისხმობდი 1ლიტრიან ქილას თავისი შიგთავსით და არა 1ლ.წყალს.შესაბამისად როცა 3ლიტრიანში აკეთებ უნდა გაასამმაგო მარილი.).. 1ს/კ მარილი,1ს/კ ძმარი ,1ჩ/კ შაქარი და 1აბი სალიცილი დაფშვნილი,და მოვხუფოთ ან ხრახნიანი დავახუროთ.წყალი ისე უნდა ჩაასხა რომ ბოლოს სახურავის დადებისას ოდნავ გადმოიქცეს.ანუ როცა ასეტი სავსეა და მოხუფავ,როცა გაცივდება და წყალი დაიკლებს ვაკუუმს ქმნის სახურავტან და ნაკლებად მიფუჭდება ყველაფერი

ზოგი ადურებს მარილთან და შაქართან ერთად წყალს(ბოლოს რომ უნდა დაასხა იმას ვგულისხმობ),მაგრამ მე ვიმარტივებ უფრო და მეორეჯერ წყალს რომ დაასხამ სანამ მტლად გაივსება მანამდე ვყრი შიგ ქილაში პირდაპირ.და მერე ვავსებ ბოლომდე.

წყარო  ბეჭდვა


ბოსტნეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze