Pages

ლეჩო


5 კილო წითელი ბულგარული დავჭრათ ჩხირებად, 500-700 გრ ზეთი გავაცხელოთ, გავასხათ 800 გრ ტომატი, დავამატოთ 500 გრ ძმარი. ,მარილი და პიმპილი გემოვნებით. და როცა ადუღდება ჩავყაროთ ეს დაჭრილი ბულგარული, შავი წიწაკის მარცვლები და ცოტ ბაჰარი, როცა ადუღდება ვადუღოთ 15 წუთი. და შემდეგ ჩავყაროთ ქილებში და შევფუთოთ.
გარნირად ძალიან გემრიელია !!!!!!!!!  + შაქრის დამატებას საჭიროებს+პაპრიკაც უნდა

4 კგ. ბულგარული წიწაკა(სხვადასხვა ფერის)http://forum.ge/?showtopic=33697964&f=&st=540&#entry16293979
დასუფთავებული და დაჭრილი 1 სმ.სისქის მოგრძო ზოლებათ.

მარინადი:
2 ლიტრა ტომატის სოუსი(მე ტომატ პასტა შევიძინე და წყლის დამატების მიხედვით დავამსგავსე სოუსს).
200მლ.ზეთი
200 მლ.ძმარი
200 გრ. შაქარი
2 ს.კ.პაპრიკა
ცხარე წიწაკა გემოვნებით და მარილიც გემოვნებით.

წამოვადუღოთ ტომატის მასა და ჩავყაროთ ბულგარული წიწაკა,ვადუღოთ 10-15 წუთის განმავლობაში(თან ამოურიეთ).
მოვამზადოთ გასტერილებული ქილები და ჩავასხატ ჯერ მხოლოდ წიწაკები და მერე ზემოდან შევავსოთ ტომატის წვენით.შევინახოთ გრილ ადგილას.

ტომატის მასა არ არის ზალიან ბევრი ამიტომ ორად გავყავი და ისე ვხარშე,ჯერ ერთი ნაწილი და ქილებში ნახვრეტებიანი კოვზით ვალაგებდი ბულგარულებს და მერე თავზე ვამატებდი სოუს.
დარჩენილ ტომატის სოუსში მეორე ნაწილი მოვხარშოთ.

წყარო  ბეჭდვა


ბოსტნეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze