Pages

კალმახი


კალმახი გავასუფთაოთ შეძლებისდაგვარად ამოვაცალოთ ხერხემალი ისე რომ თევზი არ გადავშალოთ.
შიგნიდან ამოვტენოთ მოხარშული დაკეპილი კვარცხით + დაკეპილი ლიმონით (კანის გარეშე)+მარილით.
(ერთხელ როზმარინიც დავამატე და მომეწონა)

ასე დატენილ კალმახს ფრთხილად ამოვავლებთ ფქვილ+მარილში და შევაწითლებთ ორივე მხრიდან ტაფაზე.

შემდეგ კი ღუმელში გადავიტანს სანამ ბოლომდე მომზადდება.

სუფრაზე მივიტანთ სოუსთან ერთად:
ბროწეულის წვენი + წვრილად დაჭრილი ქინძი+ ნიორი+მარილი.


კალმახი

მოაცალე ლაყუჩები, გარეცხე ცივ წყალში, მოაყარე მარილი, მუცელში ჩაუდე კარაქი, კანგაცლილი ლიმონი თხლად დაჭრილი, მერე დაუხურე მუცელი ისევ ხის ჩხირებით.
ზევიდან წაუსვი არაჟანი და დადე უკვე გაცხელებლ ტაფაზე, კარაქში შეწვი რაღათქმაუნდა.
როდესაც ორივე მხარე შეიწვება, გადმოიღე, დადებ ლანგარზე და ზედ მოაყრი ოხრახუშის ფოთლებს.
ასევე, ერთი ჩაის ჭიქა ბრიწეულის წვენში შეურიე ახალი ქინძი და მარილი.
ეს ბროწეულის წვენი ცალკე და მერე ზედ მოასხავ

წყარო  ბეჭდვა


თევზეული

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze