ორაგული სულგუნით
ორაგული გადავჭრათ შუაზე ისე რომ არ გავაცალკევოთ ნაჭრები, მხოლოდ შევძლოთ ხერხემლის და ფხების ამოცლა, მოვაპკუროთ ღვინო ან ლომონის წვენი(გემოვნების მიხედვიტ) დავაყაროტ ახალდაფქული შავი პილპილი და თევზის სუნელები შიგნით-გარედან და რამდენიმე საათი სიცივეში დავტოვოთ.
ღუმელში შედგმის წინ შუაში დაუდოთ სულგუნის ნაჭრები(ან გახეხილი), დავამაგროთ ჩხირებით დაფნა და ლიმონის ნაჭრები დავადოთ და თავზე ფოლგა დავაფაროთ, ან მთლიანად ფოლგაში გავახვიოთ. მზადდება დაახლოებიტ 200 გრადუსზე, დრო დამოკიდებულია თევზის სიდიდეზე, თქვენ თვიტონაც მიხვდებით
პ.ს. მარილი მოაყარეთ იმის მიხედვით თუ რამდენად მლაშეა ყველი