Pages

ჯინჯერის, (ჯანჯაფილის) ლიმონათი


იღებ ღრმა თასს და მასში ყრი: 150 გრამ სახეხზე გახეხილ ჯინჯერს. ამატებ 1 ლიმონის კანს (კარტოფილის სათლელი რომააა იმიტ უნდა აათალო) და 3 ლიმონის წვენს. ამატებ - 5 კოვზ ყავისფერ შაქარს. ამ ყველაფერს კი თასში რამით ნაზად ჩანაყავ რომ წვენი გამოვიდეს.
თასშივე ჩაამათებ 1 ლიტრა მინერალურ წყალს და ამოურევ. ახლა დროა ეს ყველაფერი გადავასხათ საწვენე ჭურჭელში.

აიღებ წვენის ჭურჭელს და გაავსებ ყინულით 3/4 ზე. დაამატებ პატარა კონა პიტნას - ფოთლები მოაცილე ღერებს. აიღებ საწურს და ჩვენ წვენს ჩაასხავ ჭურჭელში. მერე ამოურიე რამით.

100 გ ნედლი ჯანჯაფილი (კოჭა) 100 გ შაქარი (ან გემოვნებით) 2 ლიმონი 1 ფორთოხალი პიტნის ფოთლები 1.7-2 ლიტრი წყალი, ჩვეულებრივი ან გაზიანი, გემოვნების მიხედვით ყინული Read more: http://ratatui.me/janjafilis-limonati/#ixzz3rpBcs03K ჯანჯაფილი გავასუფთავოთ და წვრილად დავჭრათ. შეგვიძლია დავხეხოთ კიდეც, ან დავთალოთ თხელ ფირფიტებად. დავაყაროთ შაქარი და მსუბუქად ავსრისოთ. შაქარი გადნება და მისი მოქმედებით ჯანჯაფილი წვენს გამოუშვებს. დავაწუროთ ლიმონი და ფორთოხალი, დავამატოთ პიტნის დაჭრილი ან მსუბუქად გასრესილი ფოთლები და დავასხათ წყალი. შიგვე ჩავყაროთ ფორთოხლისა და ლიმონის გამონაწური ნაჭრებიც.მინიმუმ 30 წუთით შევდგათ მაცივარში, შემდეგ გადავწუროთ, დავამატოთ ყინული და მივირთვათ. თუ მაშინვე არ ვაპირებთ მირთმევას, სასურველია ფორთოხლის და ლიმონის გამონაწური ნაჭრები ამოვაცალოთ, რადგან დიდი ხნით გაჩერების შემთხვევაში ლიმონათს სპეციფიურ მომწარო არომატს მისცემს. სუფრაზე გატანის დროს სილამაზისთვის შეგვიძლია დაჭრილი ფორთოხალი და ლიმონიც ჩავამატოთ გრაფინში, პიტნის რამდენიმე ღერთან ერთად. Read more: http://ratatui.me/janjafilis-limonati/#ixzz3rpBTHreZ

წყარო  ბეჭდვა


არაალკოჰოლური სასმელები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze