Pages

ალუბლის თხელი კისელი .


,5 ლიტრი(10ჩ.ჭ) წყალი
300-400 გრ. ალუბალი(კურკა გამოაცალე)
1 ჩ.ჭ შაქარი(თუ ტკბილი გიყვარს დაამატე)
2,5 ს.კ. სახამებელი

დააყარე ალუბალს ნახევარი ჭიქა შაქარი და შედგი მაცივარში 1-2 საათით.
ალუბლისგან გამოსული წვენი გადაწურე(ცალკე შეინახე),ხოლო ალუბალს დაასხი 6 ჩ.ჭ წყალი და ადუღე 15-20 წუთი.
მოხარშული ალუბალი გახეხე და ისევ სითხეს (რაშიც იხარშებოდა)შეურიე.დაამატე 3ჩ.ჭ წყალი(ადუღებული) დანარჩენი შაქარი,აადუღე და ჩაასხი 1 ჩ.ჭ ცივ წყალში გახსნილი სახამებელი(თან ურიე).წამოადუღე.გადმოდგი დაამატე შენახული ალუბლის წვენი,მოაყარეზემოდან ცოტა საქარი და დადგი გასაციებლად,მერე გადაიტანე ჭურჭელში და მაცივარში კიდე გააციე.

ეს თხელი კისელი გამოდის.საშვალო სისქის კისელს 1 ლ.წყალზე 2 ს.კ. სახამებელი ჭირდება,სქელს კი 3ს.კ. სახამებელი

წყარო  ბეჭდვა


არაალკოჰოლური სასმელები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze