Pages

ცხელი შოკოლადი (სხვადასხვა)


Ингредиенты
1 литр молока
200 г шоколада (горького или молочного)
1-2 ст.л. сахара
2-3 ст.л. (без верха) крахмала (картофельного)
Рецепт приготовления

Что может быть лучше чашечки горячего шоколада, когда дождь за окном? Укутывайтесь в теплый плед, включайте любимый фильм и наслаждайтесь.

Крахмал развести в 1 стакане молока.Остальное молоко вылить в кастрюлю, поставить на средний огонь, добавить сахар и шоколад. Нагревать до тех пор, пока шоколад не растворится.Затем добавить молоко с крахмалом, хорошо перемешать, нагревать до тех пор, пока масса не начнет густеть. Убрать с огня. Подавать горячим.

Горячий шоколад: 

150 г горького шоколада 
1/2 ст. + 2 ст.л. молока 
1/2 ст.л. крахмала
В кастрюльке с толстым дном нагреть рубленный шоколад и 1/2 ст. молока, постоянно помешивая (чтобы шоколад не подгорел), пока шоколад полностью не смешается с молоком. Смешать крахмал с оставшимися 2 ст.л. холодного молока и помешивая влить в шоколадную массу. Продолжая помешивать, довести до кипения, уменьшить огонь, и варить ещё пару минут, пока соус не начнёт густеть. 
Снять с огня, перелить в сервировачную посуду и подавать с горячими чуррос
1. არაჟნით
კაკაო (სასურველია მუქი) 1 სადილის კოვზი დაახლოებით 50 გრამია
შაქარი 2-3 სადილის კოვზი
არაჟანი - 5 სადილის კოვზი
ვანილი და "კორიცა" სურვილისამებრ, არომატისთვის
მომზადება: არაჟანი შემოდგი ცეცხლზე და დუღილამდე მიიყვანე. ჩაამატე ერთმანეთში გადარეული კაკაო და შაქარი, ხის კოვზით ურიე და ისე ადუღე (უნდა მიიღო ერთგვაროვანი მასა). სურვილისამებრ შეგიძლია დაამატო ვანილი და "კორიცა"

2. რომით (ან ნებისმიერი სპირტიანი სასმელით)
რძე 1 ჭიქა
ნაღები (36%-იანი) 1-2 სადილის კოვზი
რომი 1 ჩაის კოვზი
შავი შოკოლადი (დანამატების გარეშე) 100 გრამი
მომზადება: გადაურიე ერთმანეში რომი, რძე და ნაღები, შემოდგი ცეცხლზე და ადუღე (სასურველია თან მოურიო ხოლმე), წამოდუღებული გადმოდგი ცეცხლიდან, დაამატე დატეხილი ან დახეხილი შოკოლადი, მოურიე, რომ ერთგვაროვანი მასა მიიღო. გადაიტანე ჭიქაში და მიირთვი.

3. გათქვეფილი ნაღებით
რძე ან ნაღები 250 გრამი (1 ჭიქა)
შავი მწარე შოკოლადი 100 გრამი
1-2 კოვზი წყალი
გათქვეფილი ნაღები, კაკაო მოსაყრელად
მომზადების წესი: დატეხე შოკოლადი, დაამატე წყალი და დაადნე ორთქლის აბაზანაზე. ცალკე აადუღე რძე და ცხელივე ჩაამატე შოკოლადიან მასაში. კარგად გადაურიე და შემდეგ გათქვიფე. გადაიტანე ჭიქაში, ზემოდან დაადე გათქვეფილი ნაღები და ოდნავ კაკაო მოაყარე

ეს რეცეპტები ძირითადად გათვლილია 1 ან 2 პერსონაზე

წყარო  ბეჭდვა


არაალკოჰოლური სასმელები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze